Wpis z mikrobloga

#kiszak

Pod tagiem można znaleźć wiele dobrej, konstruktywnej krytyki jegomościa, ale błagam, przestańcie pisać jeden bzdurny, wręcz idiotyczny argument

„Kiszka jechał jak po szmacie problemy z zalogowaniem w early access w d4 a tu nie robił tego”.

Tak dla wyklarowania Maciusiom co nie rozumieją: early access d4 to była prawdziwa data premiery. Kto myślał o ladderze itp musiał kupić. Dodatkowo to było 3-4 dni wcześniej przed premierą UKOŃCZONEJ gry.

Poe2 nie ma połowy klas, contentu, statystyk, skilli itp i było tak reklamowane. To nie jest ukończona gra, ta będzie za 6-12msc.

Diablo 4 ea = premiera
Poe2 ea = prawdziwe ea i tak to powinno w grach wyglądać

Pominię różnice ceny 400zl vs 130, gdzie poe2 daje równowartość 130zl w shopie, które przyda się na stashe. Dodatkowo jest obecnie promka w sklepie na wiele itemow i można kupić taniej. Blizzard dałby 100 pkt a ceny w shopie byłyby po 110pkt żeby trzeba było dokupić punkty.
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czuczupikczu: Większej bzdury nie widziałem.

Tak, ea diablo 4 to była prawdziwa premiera ale zupełnie nie trafia do mnie argument o PoE2. Każdy twórca i gracz, który realnie myśli o poważnym graniu w 2 i tak kupił EA. Na pewno ktoś kto poczeka na full release gierki 12 miesięcy będzie miał taki sam start jak osoba, która będzie grała przez te 12 miesięcy do startu pełnej wersji...
  • Odpowiedz
@czuczupikczu:

Pominię różnice ceny 400zl vs 130, gdzie poe2 daje równowartość 130zl w shopie, które przyda się na stashe.

Wyprowadź mnie z błędu ale jak rozumiem poe2 będzie darmową grą na "oficjalnej" premierze tak? To masz ludzi którzy są dość że betatesterami to jeszcze za to płacą? I to ramujesz jako dobry deal?

To jest bycie tak naprawdę cuckiem i to jeszcze z połykiem.
  • Odpowiedz
Na pewno ktoś kto poczeka na full release gierki 12 miesięcy będzie miał taki sam start jak osoba, która będzie grała przez te 12 miesięcy do startu pełnej wersji...

@AI_1: Przecież będzie nowa liga na start + obecne postacie trafią na specjalną ligę early accessową.

@tubkas12: Co ty p--------z, po premierze te bonusy będzie można kupić za dokładnie tyle samo. I wyobraź sobie że tak, ludzie chcą być
  • Odpowiedz
  • 0
@AI_1: a widzisz roznice w kwesti TECHNICZNEJ gry? ze odpalenie serwerow w ktorejs z tych 2 gier mialo prawo zlapac 2h delaya? bo takie glosy tu sa, ze kiszak nie krzyczy na poe2 za te 2h opozniony release. Co do tego, ze jak jestes powaznym graczem to musisz juz kupic teraz, tak, ale nie masz takiej presji jak 2 d4. Kupisz dzisiaj, za 2 tyg czy 3 msc i tak
  • Odpowiedz
@papaj42: nie wiem pewnie jesteś za młody ale kiedyś miałeś beta testy na zasadzie polecenia, można to zrobić jak najbardziej za darmo, a tacy ludzie później dostawali zniżkę za finalną grę.
  • Odpowiedz
@tubkas12: Typie ale czy ty kumasz że nie płacisz za dostęp, tylko za punkty w sklepie, skórki itp.? XD Dostęp jest gratis dla wspierających poprzez MTX, ktoś kto w POE1 nakupował wystarczająco w sklepie też dostaje dostęp.
  • Odpowiedz
@tubkas12: Nie możesz, bo early access jest DLA WSPIERAJĄCYCH, o czym GGG trąbiło rok przed premierą early accessu. Jeśli nadal to do ciebie nie dociera to musisz sobie poradzić z tym sam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@tubkas12: A ja chcę klocki lego, ale nie liczę, że ktoś przyjdzie i mi za darmo da. Możesz zawsze pograć w diablo 4 jak przez rok nie potrafiłeś przyswoić do wiadomości że early access będzie płatny xD
  • Odpowiedz
A ja chcę klocki lego, ale nie liczę, że ktoś przyjdzie i mi za darmo da

@papaj42: co to za analogia. ty płacisz za wczesny dostęp do darmowej gry. puk puk chłopie, pewnie jest echo. z zachowań antykonsumenckich to chyba nawet blizzarda właśnie pobili ale to już kwestia dyskusyjna
  • Odpowiedz
@tubkas12: A ja kupiłem POE 2 właśnie za prokonsumenckie podejście GGG. Gra będzie darmowa za powiedzmy rok, obecnie jest grywalna i w czasie EA będzie uzupełniana o nowe klasy i zawartość. Gra jest bogata w kontent, szczególnie w Endgame, więc tak naprawdę za 30 dolarów otrzymuje jakościowy produkt i tylko moim wyborem jest, czy chcę czekać, czy wesprzeć ich.

30 dolarów za nextgenowy ARPG przy obecnych cenach gier to imho
  • Odpowiedz
@tubkas12

i nie da się obronić tego że płacisz za wczesny dostęp do darmowej gry.

Jeśli gra jest dobra i mam zamiar spędzić w niej trochę czasu, to i tak będę chciał dać zarobić devowi. Co za różnica czy zrobię to teraz czy później?
  • Odpowiedz