Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Już nawet szukają chętnych do policji na wywieszkach w urzędzie pracy. Niech mi ktoś napisze realia tego jakie to musi być strasznie złe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pracbaza #wroclaw #policja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Już nawet szukają chętnych do policji na wywi...
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: poza zabezpieczaniem imprez masowych, gdzie jeszcze takie w miare postawne Mariusze są wysyłani to policja wygląda jak cyrk; wkażdym patrolu, jaki mijam w Trójmieście albo dziewczyna 150 cm wzrostu, albo knur z bębnem pewnie z jakiejś Straży Miejskiej wciągnięty;
  • Odpowiedz
  • 44
@OP typ co wrzucił filmik, który trwa 0m0s, nagrany pionowo, ale jednak poziomo.

No jakoś mnie nie dziwi, że jesteś stałym bywalcem Urzędów Pracy ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: W życiu bym nie chciał być szeregowym gliną co się musi użerać z menelstwem i patologią. Ale w sumie mógłbym być takim detektywem kryminalnym który odwiedza miejsca zbrodni i wypadków a potem próbuje rozkminić co się stało.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak zaraz po liceum kolega, syn komendanta powiatowego szedł na testy i mimo bycia sprawnym, z plecami się nie dostał, bo tak pani psycholog zadecydowała, a teraz jak kuzyn mojej dziewczyny się dostał, który w życiu nie powinien być nawet strażnikiem miejskim, to ja nie mam pytań. Przez okres pandemii tak sobie reputację której nie miała, zniszczyła polska polica, że to szok.
  • Odpowiedz
@ViniciusZunior: :D za dużo się naoglądałeś CSI i innych amerykańskich serialowych shitów, w Polsce to tak nie wygląda.
@Muszewymyslec2: za dużo chętnych? Dobre sobie. Obecnie to gdyby mogli to jeździliby jak Gestapo w `40 po Warszawie robić łapanki na służbę, bo nie ma komu spinać grafiku
  • Odpowiedz
@czarny_matt94 ale wiesz że na to wpływ ma PRZEDE WSZYSTKIM demografia (każdy następny rocznik jest coraz mniej liczny) a na dodatek bardzo niskie bezrobocie. Co ty porownaujesz, kiedyś praca w mundurowce była stabilnym rozwiązaniem jeśli komuś średnio poszło w nauce itd

Dziś jest to conajwyzej opcja ratunkowa i to też głównie dla ludzi z mniejszych ośrodków.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Kto normalny idzie do niebieskich? Pytam serio bo u mnie w pracy obecnie szkoli sie trzech byłych Policmajstrow.
A na pytanie dlaczego dali noge z psiarni to odpowiedzi były następujące:
- kiepskie zarobki
- mobbing
- słabe wyposażenie (tak niekiedy Policmajster sam musiał kupić pewne elementy umundurowania)
- Brak perspektyw na dalszy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Znam 2 policjantów. Jeden z depresją ale jakoś mu tam idzie, po prostu zero chęci do życia. Drugi absolutny totalny debil czego dowodem jest to, że od 8 lat nie dorobił się absolutnie żadnej belki na ramieniu, jest krawężnikiem jak był xD Nie wiem co on tam musi o---------ć żeby jako jedyny nie dostać żadnego awansu xD
  • Odpowiedz
@pawelczixd: Tak powiedział ale do tego dodatku trzeba było i tak dołożyć ze swoich bo nie wystarczało na uzupełnienia brakow w umundurowaniu.
Same obecnie buty spełniające kryteria formacji to koszt ok 1000zl.
  • Odpowiedz