Aktywne Wpisy
cytr0netx99 +45
#gielda dla wszystkich papierowych łap - oczywiście zasady ciągle te co na belce tagu

źródło: hodl-and-accumulate-v0-hm19igdiikoe1
Pobierz
wfyokyga +117

źródło: temp_file4590807675610399281
Pobierz
Siema, pisząc wczoraj @Romska_Palo_Ul_Laputa Panie drogi i Panoe @nad__czlowiek oto dostałem zapytanie pm poprzez pośrednika w tej firmie, czemu ominąłem dzisiejszy standup o 16. Xddddddddddddssss
Chodziło mi o nawiązanie do ich postów. Ale też o to że ta pmka „kazała” mi napisać na jutro rano co zrobiłem swoją walidacją w 6h, co planuje, jak i jakimi narzędziami firmowymi. I wyslala mi smsa na ten temat.
Uważam to za przesadę bo a) byłem tam pierwszy raz. Nie mam nawet dostępu, b) nie mówiłem że będę na callu o 16 i c) nie robię nadgodzin.
Poszedłem do menago klienta. Powiedział że w sumie nie wie o jaki projekt chodzi, ale pm pewnie ma jakiś powód, ale za krótko pracujesz (w domyśle, nie rozumiem). Idź jakoś załatw. No c---a.
Myślę, ze w takiej sytuacji zobaczyć można różnicę między kontraktornią (body leasingiem) a software housem. Dzwonię do firmowego szefa i mówię, że nie będę tego robił po nocy. Odpowiada olej to. Rozłącz się na dziś. Nie denerwuj się itd. Ogarnie się. Najwyżej zapłacimy karę, ale w umowie nie ma nic o żadnych obowiązkowych callach.
Wiqdomo, że to poc na 50k. Za miliony zjedliby mnie co i ci. Ale jednak miło człowiekowi na sercu bo wiem że i tak bym tego nie zrobił i mogłaby jakaś kara wpaść czy coś. Cóż
Czy ja dobrze rozumiem, że struktura wygląda tak:
Ty - firma - pośrednik (PM) - klient? :D
Czy do rekrutacji do klienta musiałeś użyć swojego prywatnego maila żeby klient nie dowiedział się dla kogo pracujesz i wyprzeć się trzy razy nim kur zapieje?
Weź ich spuść na drzewo, skoro sam Twój przełożony tak podpowiada.
Komentarz usunięty przez autora