Wpis z mikrobloga

Krypto zrobiło mi 250% zysku w ciągu roku
Karty pokemon zrobiły 50% zysku w ciągu roku
Polska giełda GPW zrobiła mi 10% straty w ciągu roku.

Dziękuję panowie i panie Von Der Leyen, Tusk, Kaczyński i wszyscy politycy którzy przykładają rękę do niszczenia polskiej gospodarki.

#kryptowaluty #gielda #polska #pokemon
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dziękuję panowie i panie Von Der Leyen, Tusk, Kaczyński i wszyscy politycy którzy przykładają rękę do niszczenia polskiej gospodarki.

@damienbudzik: A to przewrotnie zapytam: Jacy politycy dołożyli ręke do tego, że karty pokemon urosły?
  • Odpowiedz
  • 3
A to przewrotnie zapytam: Jacy politycy dołożyli ręke do tego, że karty pokemon urosły?

@DJ007: Jeśli polityk nie przeszkodzi, to już pomógł.

Ale tak na serio to bym powiedział, że wszyscy ci którzy przyłożyli rękę do obostrzeń Covid19 (ludzie musieli siedzieć w domu i znaleźć sobie nowe hobby) oraz ci którzy drukowali pieniądze na potęgę. Zresztą również dlatego krypto tak poleciało do góry, bo krypto czy nawet kart pokemon nie
  • Odpowiedz
@damienbudzik: mam takie same odczucia, tylko zamiast kart pokemon zarobilem więcej na książkach z kolekcji
I tak od lat...
Już w pierwszym roku mojej zabawy na gpw Bogdanka nauczyła mnie że Polska giełda i SSP to bagno.
  • Odpowiedz
@damienbudzik: i pewnie na krypto wrzuciłeś drobne, bo wszyscy ostrzegali, że temat niepewny, a w GPW ładowałeś po same kule, bo to taki ładny i stabilny rynek, nie to co nieregulowane krypto? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@maniek74: A co Cię trzyma przy CCC? Ja rozumiem kupić za te 40zł i wywalić teraz. Ale ta firma nie daje dywident i wycena leci na zwykłym hype, a w środku to zwykły kołchoz.

Mogą jeśli serio otworzą tyle sklepów walczyć o rabaty u dostawców ale to też ogromne koszty. Bez Eobuwie CCC by padło w Covid.
  • Odpowiedz
@damienbudzik: a się podepnę bo ostatnio na fazę kupiłem boosterek kart w MediaExpert bo przykuły moją uwagę przy kasie i w sumie fajny fun był z otwierania - gdzie je kupować by mieć pewność, że biorę oryginały?

Dalej da się po wadze boostera stwierdzić, że w środku może być jakiś rare? Bo jeśli się da to pewnie te lepsze dawno przebrane.
  • Odpowiedz
to przewrotnie zapytam: Jacy politycy dołożyli ręke do tego, że karty pokemon urosły?

@DJ007: thats the Best part, nie przyłożyli
  • Odpowiedz
  • 1
pewnie na krypto wrzuciłeś drobne, bo wszyscy ostrzegali, że temat niepewny, a w GPW ładowałeś po same kule, bo to taki ładny i stabilny rynek, nie to co nieregulowane krypto? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@tak-nie-wiem: akurat nie, w 2017 wrzuciłem drobne w krypto, a potem wkladalem sporo kasy w okresie bear marketu od 2018 do 2021, wtedy sprzedałem wszystko w hossie i znow jak wrocilbear market
  • Odpowiedz
  • 0
@Krupier: ja kupuję głównie na cardmarket.com, bo często wychodzi najtaniej. A tak poza tym od znanych polskich sklepów z kartami, jak np. pokeshop, panmysza, magia cafe itd.
W media expert itd też oczywiście będą oryginały
  • Odpowiedz
Jeśli polityk nie przeszkodzi, to już pomógł.

@damienbudzik: Dlatego to kwestia naszych wyborów, a nie innych ludzi. Przecież mogłeś kupić więcej poków a zamiast smrodku z gpw jakiś etf na zagraniczny indeks. Mogłeś też umoczyc na jakiejś karcie lub kupić coś z gpw co akurat urosło. Polityków w PL i UE nie znasz raczej od wczoraj, więc też decyzje mogły być inne. Sami pociągamy za finansowe sznurki wedle preferencji, ale
  • Odpowiedz