Wpis z mikrobloga

@VanGogh: ja się bawię praktika.ai Generalnie to stoi na czacie GPT. Generalnie możesz trenować z czatem GPT za free. Aplikacja ma tą przewagę że jest stricte nastawiona na naukę i konwersacje. Czatowi ciągle muisz tłumaczyć co chcesz. Dodatkowo apka ma pewne bajery że mozesz spojrzeć jak lepiej było powiedzieć to co powiedziałeś (nauralniej, poprwaniej itd). No i apka w przeciwieństwie do czata ma jakieś materiały do nauki, np. tekst do
  • Odpowiedz
@VanGogh: jest albo premium albo free. Free tylko 15 minut i jest ten model gorszy.
Jest siedem dni premium za free ale nie włączaj go od razu, po kilku dniach oferują 14 dni premium za free i sobie wtedy stestuj ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@majlo1985: oczywiście że można tylko pytanie na ile starczy ci takiej determinacji?
Pierwsze tygodnie będą intensywne, a później?
W aplikacji po prostu wchodzisz i odpalasz lekcje i apka podrzuca jakiś temat, lekcje, gramatyke, słownictwo czy co tam sam zaproponujesz.
No i w apce masz ciągle podgląd na to jak mogłeś powiedzieć daną kwestie lepiej/poprawnie z wyjaśnieniem.
Nie wiem tylko jak z dostępnymodelem gpt, normalnie masz ograniczony, do jakiegoś czasu, może
  • Odpowiedz
@non-serviam no jeśli komuś się takie konwersacyjki podobają, to w ogóle nie trzeba determinacji. Ja sobie włączam w czasie jazdy do pracy i uważam to za świetne uzupełnienie nauki.

Osobiście nie lubię się uczyć z ćwiczeń, gramatyki itp. Uważam to za stosunkowo mało efektywny sposób. Zdecydowanie bardziej wolę "żywą" dyskusję.
Co do ostatniej kwestii, to też nie wiem. :(
  • Odpowiedz
@Hydrantzestali: używałem regularnie jakoś do sierpnia a później wpadł wakacyjny vibe i cały czas próbuję do niego wrócić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Używałem baaardzo regularnie, wręcz czasami nawet kilka razy dziennie. Progres w gadania bardzo duży. Wcześniej kompletnie nie ćwiczyłem gadania także naprawdę widać było postępy. Teraz trochę się zacinam ale podejrzewam, że trochę regularnych sesji i wrócę na poprzednie tory.
Możesz z chatem gpt popróbować
  • Odpowiedz
@non-serviam No właśnie kiedyś gadałem z czatem jak miałem premium kupione ale po tygodniu już nie wiedziałem o czym mam z nim gadać a tutaj spoko bo są jakieś tematy gotowe. Przekonałeś mnie będę polować na promocje
  • Odpowiedz
@Hydrantzestali: żeby z czatem gadać to trzeba sobie np. jaki podręcznik wziąć czy coś i lecieć wtedy z tematami, bo faktycznie się to szybko nudzi i brakuje pomysłów.
W praktika.ai masz krótkie artykuły, nagrania ala radiowe i na ich temat dyskutujesz z czatbotem.
Możesz przetestować za free, z 15 minut dziennie chyba masz i ten bot jest gorszy, ale zobaczysz o co chodzi i czy ci pasuje.
Mi się kończy
  • Odpowiedz
@Hydrantzestali: no i git. 10/15 minut dziennie jest lepsze niż rushowanie przez tydzień po kilka godzin dziennie a później pół roku nic.
Ja czekam jakie promo mi zaoferują ( ͡º ͜ʖ͡º)
Chciałem boldvoice stestować ale nie chcą dać promo ( ͡° ͡°)
  • Odpowiedz