Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wykop14: są lekarze którzy ci stwierdzą adhd na podstawie ankiety, są tacy co nie stwierdzą, taka jest prawda, że możesz trafić różnie
  • Odpowiedz
@wykop14: na adhd to dają metylofenidat, ja nie wiem czy mam adhd, wiem że małe dawki mało czułem, duże dawki czułem sztuczne pobudzenie (bez żadnych przyjemności itp.) do robienia rzeczy, aktywizacja mocno, ale codziennie nie chciałbym się tak czuć bo to wiąże się z odczuwaniem stresu, no ale może z tego wynika że nie mam adhd, więc w sumie już nie biorę
  • Odpowiedz
@wykop14: ogólnie wrażenie fajne, ale jedynie do konkretnych sytuacji np. jak masz dużo spraw załatwić, ale chyba chodzi o to że jeśli masz adhd to cię to uspokaja a nie tak
  • Odpowiedz
Zaliczyłam 2x leczenie farmakologiczne depresji plus terapie a zorientowałam się że może coś być na rzeczy w kontekście adhd dopiero gdy z synem trafiłam do poradni i on dostał diagnozę. Po jego diagnozie mój psychiatra zasugerował też diagnozę i się potwierdziło. Inne życie jak już wiesz, jak poczytasz, jak poznasz instrukcje jak działasz- odwalisz się od siebie. Psycholog przeprowadza testy diagnostyczne diagnozę stawia psychiatra.
  • Odpowiedz
@wykop14: znajdz sobie poradnie która ma w ofercie diagnoze ADHD u dorosłych bo prawda jest taka że ze swiadomością wsród psychiatrów że dorośli też mogą mieć ADHD jest słabo, więc lepiej pojść do kogoś kto chociaż bierze to pod uwagę
  • Odpowiedz