Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Niedługo będę zdawał prawo jazdy c+e i chciałbym się dowiedzieć kilku kwestii:
1. Czy ciężko dostać się na system 2/2 bez doświadczenia? Chodzi bardziej o pracę za granicą niż u dziada w PL.
2. Jakie zarobki w systemie 2/2 można dostać w Niemczech? Wiem że w PL raczej nie wyjdę ponad 7000 na rękę. Raczej interesowałoby mnie wszystko powyżej 8000 na rękę.
3. Mam odczucie że system 2/2 jest bardzo atrakcyjny, bo mam 2 tygodnie wolnego w miesiącu i dobrą pensję. Jak wy to rozpatrujecie?
#bekaztransa #kierowca #ce

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jest spoko, z minusów to skakanie po autach, po dwóch tygodnich w domu ciężko się wyjeżdża, dziady uważają że ci życie ratują, te 7 czy 8k często liczą za cały miesiąc nie same 2 tygodnie.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @ubranyGRUBAS:
Dzięki za odpowiedź. Generalnie taka praca jest mi potrzebna po to żeby całą resztę miesiąca móc się skupić na rozwijaniu działalności. Etat 8 godzin dziennie 5 dni w tygodniu nie wchodzi w grę, a zarobki przydałoby się mieć jakieś przyzwoite.

8k do ogarnięcia w firmie w PL? Czy od razu uderzać
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Nie pracuje w Niemczech i nie wiem jak wygląda tam praca bez doświadczenia, ale to nie lepiej ci nawet popracować 3 miesiące w Polsce i potem lecieć do Niemca? Te 3 miesiące nic ci raczej nie zmienią
  • Odpowiedz
@mirko_anonim 1. Dzwoń pytaj, na bdf mają ssanie nonstop, bez doświadczenia będzie Ci nawet łatwiej opanować cofanie z obrotnica.
2. Zarobki Polska/Niemcy są właściwie jednakowe. Zapomnij o 8k wzwyż, historie o takich zarobkach to świat baśni i fantazji. 7k +/-500 jest realne.
3. Tak, jest bardzo atrakcyjny. Bardzo szybko leci dwa tygodnie w trasie, a właściwie co miesiąc masz urlop.
  • Odpowiedz