Wpis z mikrobloga

#perfumy

JPG Le Male Elixir z oryginalnym Le Male niewiele ma moim zdaniem wspólnego. Co prawda na początku da się wyczuć trochę aromatycznych akordów, miętę oraz lawendę, ale już po chwili zapach dominuje waniliowa słodycz. A tej jest bardzo dużo, jest to kolejna z pozycji JPG skupiona na tym by być jak najsłodsza i trafiająca w masowego odbiorcę.

Oprócz wanilii jest również miód i tonka, czyli kolejne słodkie nuty i trochę tytoniu, który bardziej uwydatnia się w drydownie. Plusem zapachu na pewno są parametry, zarówno żywotność jak i projekcja są bardzo dobre.

Podsumowując Le Male Elixir to perfumy o waniliowym profilu na zimniejszy sezon. Mięta i lawenda sprawiają, że podoba mi się bardziej niż np. Scandal ale wydaje mi się że nut równoważących słodycz jest za mało by w powietrzu odbierać go inaczej niż waniliowego słodziaka. Osobom lubiącym takie klimaty się spodoba, dla mnie jest jeszcze w porządku, ale dla niektórych może być to kolejny z wielu ulep. Moim zdaniem mocno przehajpowana pozycja. Ocena końcowa 6/10
Frufruf - #perfumy 

JPG Le Male Elixir z oryginalnym Le Male niewiele ma moim zdanie...

źródło: 375x500.81642

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Frufruf dla mnie dużo za słodkie. Dna la male się zgadza, ale podchodzi pod ulep... zona mowila, ze to jakieś damskie i nie sposób jej przyznać racji...
  • Odpowiedz
JPG Le Male Elixir z oryginalnym Le Male ma moim zdaniem wspólnego

@Frufruf: potwierdzam. Bardzo podobne do PR 1M Elixir, a wg mnie PR ma lepsze parametry. A po taniości to Lattafa Kingdom.
  • Odpowiedz