Aktywne Wpisy
sosiwoczostkowe +442
W koncu nadszedl ten dzien. Wrocilem z Polszy i zrobilem obiecane zdjecia z Lidlow w krajach Eurokolchozu. Ale nie tak jak obiecalem. Nie zrobilem ich w dwoch, ani w trzech ani czterech, ale az w pieciu krajach: Austrii, Czechach, Francji, Niemczech i Polsce.
Stworzylem tabelke z porownaniem cen. Tylko cztery pierwsze produkty sa porownane w miare obiektywnie: benzyna, nutella, coca cola i pringelsy.
Bylo duzo prosb, ale widzac, ze takie wydawaloby sie najprostsze p--o
Stworzylem tabelke z porownaniem cen. Tylko cztery pierwsze produkty sa porownane w miare obiektywnie: benzyna, nutella, coca cola i pringelsy.
Bylo duzo prosb, ale widzac, ze takie wydawaloby sie najprostsze p--o
źródło: fsghdfghj
Pobierz
smutny_kojot +308
źródło: 20250813_190502
Pobierz

Parę osób odpowiedziało prawidłowo, trochę podyskutowało, a patologiczny margines obraził się na samo zadanie pytanie i próbował obrazić mnie swoimi żenującymi epitetami - spodziewałem się większej frekwencji miernot drogowych niż ludzi inteligentnych, ale miło się zaskoczyłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale ja mam ochotę na większa orkę was, patrzcie co nowego wleciało - https://wykop.pl/link/7598813/dziecko-potracone-na-przejsciu-dla-pieszych-uwaga-material-zawiera-sceny
Potrącenie dziecka i matki przez 80-letniego kapelusznika, który NIE JECHAŁ SZYBKO, widoczność była idealna, a intencje i odległość pieszych od przejścia oczywiste.
Czekam na wasze wytłumaczenie jak to pieszy absolutnie ma nie zwracać uwagi na kierowców, bo ma zawsze pierwszeństwo. W końcu prawo daje mu nieśmiertelność i nawet jak jedzie pijak/idiota/kapelusznik z zardzewiałym mózgiem to artykuł 26 prawa o ruchu drogowym GWARANTUJE nietykalność, PRAWDA? xD
#motoryzacja #samochody #wypadek #polskiedrogi
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Piesi muszą zwracać uwagę na samochody, tak samo kierowcy na pieszych. Niestety żeby wymusić to drugie, trzeba było dużo kija używać. Kiedyś żeby przejść przez ruchliwą ulicę trzeba było mieć prowiant na zapas xD
A jak się człowiek zatrzymał to patrzyli jak na debila
Kultura zaczęła się poprawiać dopiero 15-20 lat temu, nadal jest dużo do zrobienia, ale fakt że dużo się zmieniło. Niestety większość trzeba było wymusić
Miernoty drogowe krzyczą głośno jak to trzeba fotoradary stawiać, ale jak patus po pijaku zabije kogoś albo wymusi pierwszeństwo czy zrobi brak check to postękają i zapomną xD
Twój styl wypowiedzi działa jak płachta na byka. Jest on mocno szyderczy, przez co ludzie się odpalają. Ciekawe, czy gdyby formułować pytania bez epitetów, ludzie podejmowaliby dyskusję na poziomie. Wypowiedź bez grama sarkazmu.
BTW Ile prundu bierze ten wóz? :D
@NuklearnySzpadel: Hehe trafne spostrzeżenie :D Otóż ten styl wypowiedzi (słusznie lub nie) wypracowałem na bazie doświadczeń. Zauważyłem, że prości ludzie nie reagują na żadne argumenty. Produkowałem się pisząc pełne uzasadnie prostej opinii - nie że ściany tekstu ale
Niestety elektryczne daily przerasta moje możliwości, a niczym innym nie mogę jeździć.
Dlatego wpadnie dodatkowo Kangoo czy coś takiego
Absolutnie mnie to nie dziwi. Powiem wręcz, że się zgadzam. Intencje pieszych były znane na długo przed. Auto z naprzeciwka również stało. To właśnie dziadek z Fiata, jak już napisałem, klapki na oczach i za ojczyznę!
PS. Twoje wpisy dopiero niedawno sobie przejrzałem, bo miałem Cię na czarnej liście