Aktywne Wpisy

Onkosfera +155
Wyżalić się muszę, bo się uduszę. Właśnie umiera moja babcia. Nie wypada mi narzekać, bo kobita ma 101 lat, ja sama jestem stare pudło powyżej 40, zaś główny ciężar zajmowania się babcią wziął na siebie mój 72 letni ojciec. Ja pełnię funkcję pomocniczą, jestem samozwańczy asystent opieki paliatywnej.
Czuję że zaraz zwariuję, patrząc na to, jak ta kobieta traci świadomość i jak jej ciało powoli się rozpada. W mojej głowie ona nie
Czuję że zaraz zwariuję, patrząc na to, jak ta kobieta traci świadomość i jak jej ciało powoli się rozpada. W mojej głowie ona nie
źródło: 1000052806
Pobierz
dzony77 +388
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Siema IT Mirasy,
Jestem adminem linuxowym. Po miesiącach starań dostałem się do pracy, gdzie dostanę 15000pln brutto podstawy na uop (a teraz mam 11000pln brutto).
I niby fajnie, ale czuję duży niepokój. Spędziłem w obecnym korpo ponad 9 lat, nauczyłem się wszystkiego od stażysty na Service Desku, i niemal wrosłem w tą firmę.
I oczywiście starałem się od prawie roku o nową pracę (a tutaj tylko 2 tyg temu ogłoszono że do Indii przenoszą się za 2 miesiące dwa największe projekty z mojego obecnego zespołu, od nowego roku zostanie bardzo mało pracy).
Ale jednak martwię się czy udźwignę nowe zadania, czy będą tacy dobrzy ludzie jak tu gdzie jestem, i czy dobrze robię - tu mnie nikt nie zwolnił a tam znowu będę na próbnym okresie i łatwo mnie mogą wywalić.
Jakie są Wasze metody na radzenie sobie z wątpliwościami? Zmieniał ktoś z Was niedawno pracę na nową?
Wiem że to głupoty, bo o to się starałem, a dodatkowo wygląda jakbym w ostatniej chwili zszedł z Titanica do szalupy.. Ale czy nie wchodzę w coś gorszego? Nie wiem.
#pracbaza #pracait #przemysleniazd
#pytaniedomadrzejszychidemnie #trojmiasto
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
@mirko_anonim: Nie pękaj Miras, dasz radę!
Daj znać za pół roku jak w nowej pracy :)
Dla pracodawcy to też wielka niewiadoma i też zainwestował w ten proces środki, których nie chce stracić.
Zostałeś wybrany z xyz kandydatów.
Nie wybrali najlepszego co chciał pewno 20k brutto, ale wzięli Ciebie bo zaoferowałeś stawkę i umiejętności zgodne z potrzebami firmy.