Aktywne Wpisy

szybki-bill1 +148
źródło: temp_file2231477370854838498
Pobierz
trololo55 +37
W każdym wątku gdzie mowa o inwestowaniu w nieruchomości pojawiają się ludzie którzy myślą, że są mądrzejsi od reszty bo wrzucają kasę w ETF na SP500. Są przekonani, że oszukali system i odkryli magiczny sposób na pewne 14% rocznie bez ryzyka.
Widzę to nawet wśród swoich znajomych, ludzie w ogóle zapomnieli, że inwestowanie w akcje wiąże się z ryzykiem, panuje przeświadczenie, że to nie może spadać, mała bessa i zaraz nastąpi odbicie.
Widzę to nawet wśród swoich znajomych, ludzie w ogóle zapomnieli, że inwestowanie w akcje wiąże się z ryzykiem, panuje przeświadczenie, że to nie może spadać, mała bessa i zaraz nastąpi odbicie.
źródło: jp225
Pobierz

@marcaj: Oczywiście, że tak. Tak samo jak wyzywałbym debila który wybiega na sprincie zza krzaka na pasy lub kogokolwiek innego kto nie używa mózgu w ruchu drogowym. Widoczność takich przejazdów jest tragiczna i wpieprzanie się na pełnej prędkości jest zwykłą głupotą.
@Kaczorra:
Koleś miał pierwszeństwo a ty się jego winy doszukujesz :(
@NieBendePrasowac: na filmie widać dwie latarnie, między którymi odległość to 25m. Pokonuje ten dystans w czasie powyżej 3s, więc jedzie na pewno poniżej 30km/h.
źródło: zlo
PobierzFajnie się jechało, ale naszła mnie taka myśl, co jakby łożysko powiedziało papa i przednie koło się zablokowało. Bo na tym gorzej się w-----ć jak na składaku. Tam chociaż jakoś siedzisz, coś zrobisz, możesz się jakoś asekurować i masz doświadczenie w wywrotkach z dzieciństwa. Na hulajnodze lecisz jak
@Kaczorra: a jakie jest ograniczenie?
@Kaczorra: Ja też zwalniam przed przejazdem na rowerze albo hulajnodze (jeżdżę i na tym, i na tym) bo wiem, że za
@TheRealMikz a Tobie to w ogóle nie wiem o co chodzi. Cytujesz mnie, mówisz że robisz tak samo, potem mówisz, że nie mam racji, a na koniec stwierdzasz, że winę zwalam na hulajnogarza, co jest nieprawdą. Wina jest kierowcy samochodu, ale zdrowy rozsądek nakazuje przejeżdżać przez przejazd rowerowy wolniej żeby się nie zabić jak ktoś mi wymusi pierwszeństwo. Cmentarze są pełne tych, którzy mieli pierwszeństwo.