Wpis z mikrobloga

Hej czy mogę się was poradzić o coś Murky?
Internet za wiele nie mówi jako że nie ma mnie w Polsce to google też nie pomaga.
Kupiłem nowy samochód (duży suv) i chcę go ochronić PPF'em.
Jestem zmuszony troche by zrobić to w Zielonej Górze i dwa najlepiej oceniane punkty robienia PPF używają folii której nie znam i nie słyszałem.
Chciałem zrobić osobiście Xpel Satin ale żaden salon nie robi Xpel.
Jeden punkt robi PPF marki Bodyfence, drugi Hanya PPF (Protego Skin)
Czy ktoś ma może jakiekolwiek info na temat tych systemów? Bodyfence na caly samochod wyceniono mi na 12700 netto a Hanya na 17.000 netto. Jeden i drugi punkt bardzo chwali swoje folie oczywiscie.

Nie chce robić ceramiki bo to EV a ceramika wplywa dość mocno na ciężar samochodu co automatycznie wpłynie też na zasięg.

#detailing #samochody #motoryzacja #wrapping #cardetailing #ppf
Shewie - Hej czy mogę się was poradzić o coś Murky?
Internet za wiele nie mówi jako ż...

źródło: Screenshot 2024-11-27 at 13-46-30 Car PPF wrapping - Google Search

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@upodlator: Wiem, gej i ciota. Ale w Londynie mam jazdę po centrum za free.

@rysiekMR no wlasnie chcialbym sie dowiedzieć, plus to leasing wiec za 3 lata samochód oddaje. NIe wiem czy jest sens pakować w to kase bo pewnie bede musiał to sciągać.
  • Odpowiedz
@Shewie:

Kupiłem nowy samochód (duży suv) i chcę go ochronić PPF'em.

plus to leasing wiec za 3 lata samochód oddaje

Full Body PPF na auto, które bierzesz w krótki leasing to moim zdaniem bezsensowna inwestycja (mówię to jako osoba prowadząca studio detailingowe). Nie zaglądam nigdy klientom do portfela i jeżeli 20k nie zrobi Ci różnicy w budżecie domowym to warto w innym wypadku odpuściłbym temat (chyba, że należy Ci na stylizacji auta
  • Odpowiedz
@Shewie

Nie chce robić ceramiki bo to EV a ceramika wplywa dość mocno na ciężar samochodu co automatycznie wpłynie też na zasięg.

Ale ceramika to powłoka, a nie płytki z łazienki. Coś jak bezbarwny na bezbarwny. Tego schodzi z 30ml na cały samochód pokroju BMW X5. Folia na sam próg załadunkowy będzie cięższa.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Foxio dzieki, wyglada niezle. Niestety kolor mojego jest zolty. Nie jest to metalik i nie widac na nim glebii. Nie wiem czy na plaskim stockowym kolorze folia satin, matt osiagnie fajny efekt. czy bedzie wygladal na spłowiały.

pamietaj ze na koncu leasingu samochod musi tez wygladac. Jak oddam samochod z duzymi ubytkami to mi sporo potraca bo samochod jest dosc drogi. Polozenie ppf za 15k a stracenie 30k z wartosci auta
  • Odpowiedz
@Shewie: żółty nie metalic? Napisz mi na priv co ty za auto kupujesz ;)
Będzie poporstu matowe - wszystkie aita które w standardzie wychodzą matowe mają lakier niemetaliczny. Wyglądają ok.

Jest zasadnicze pytanie jak ty chcesz użytkować to auto przez 3 lata.
Przy normalnym użytkowaniu po 3 latach nic z autem nie będzie się
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Foxio Lotus Eletre

cykl mieszany, bedzie duzo podrozowania.
to ciasne miasto wiec obitki i otarcia byly na poprzednim aucie, nigdy z mojej winy.
obecnie g20 BMW, idzie w rozliczenie. malo jezdzony w tym roku bo zamowienie na nowe auto juz mialem i wiedzialem ze walenie przebiegow ubije mi mocno wartosc auta w rozliczeniu.
  • Odpowiedz
@Shewie: dobra klej auto w takim razie bo widzę że to egzotyk. Pamiętaj żeby wziąć fakturę - w razie jakiejkolwiek szkody ubezpieczyciel zapłaci za uszkodzą folie. Jak masz jakieś dodatkowe pytania do pisz, a najlepiej zadzwoń. Numer znajdziesz na wypolerowny.pl
  • Odpowiedz