Aktywne Wpisy

MonazoPL +208
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: santander 1560
Pobierz
yahoomlody +539
mówcie sobie co chcecie, ale gierki na telefon z lat 2005-2010 robione w javie były 100x lepsze niż gówna co teraz wychodzą xD
się naparzało w gry od gameloft na k800i, a teraz same reklamy czy gry logiczne, a większość to i tak budowanie miasta
#grynatelefon #android #takaprawda #gry
się naparzało w gry od gameloft na k800i, a teraz same reklamy czy gry logiczne, a większość to i tak budowanie miasta
#grynatelefon #android #takaprawda #gry
źródło: hqdefault
Pobierz

Stoję przed dylematem czy przechodzić na VAT będąc ryczałtowcem, proszę o porady:
Jestem freelancerem na ryczałcie 8,5 procent, średnio rocznie generuje 240k z tego głównie moi kontrachenci są z UK (dlatego zwolnienie tutaj nie obowiązuje). Kosztów mam nie więcej niż 3k miesięcznie + Duży zus.
Zepsuł mi się właśnie laptop i potrzebuje do działalności nowego powerhousa za 21k (4K VAT w tym do odliczenia). Pytanie czy warto? Może będę miał jeszcze jakąś jedną inwestycję na kolejne 20-30k w perspektywie roku/dwóch lat.
Planuje sobie VAT odliczyć w przeciągu roku, na spokojnie jak zlecenia z PL wpadną. Jakieś przeciwskazania żeby na VAT nie wchodzić?
#jdg #vat #ryczalt
Powiem o wadach bycia w vat, stajesz się widoczny dla skarbówki i co miesiąc Twoje wydatki są w jakimś stopniu kontrolowane przez serwery skarbówki.
@alan-cooper: ok choćby to był sarkazm to mnie urzekłeś ... chyba nikt tego nie napisał ... kupując ten kąkuter za 21k, 4k jak napisałeś "masz do odliczenia", w tym samym miesiącu możesz wystąpić do skarbówki o zwrot vat w ciągu 60 albo 180 dni ( zależy .. ) i oni po przejrzeniu Twoich doksów przesyłają hajs na Twoje konto.