Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@grek_zorba: Ok, rozumiem. Ale jak to dziala - US sie potem nie pyta za co placa te rachunki? Bo zakladam, ze kasa z konta nie jest ruszana i chodzi o to, aby mozliwie jak najwiecej zaplacic gotowka.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: Wszystkie przekazy bankowe, banki pocztowe i inne dziadostwo do usunięcia. Od robienia przelewów są banki, a tak tylko kolejki się robią, że awizo się nie da odebrać bez dnia wolnego w pracy.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: Myśle że ona ma racje, nie ma racjonalnego powodu żeby w ogóle korzystać z usług tego molocha zamienionego w sklep z dewocjonaliami. Poczta jest dla osób które w pewien sposób wykluczyła cyfryzacja. Mam nadzieje że wkrótce stracą ostatnie kontrakty z rządem i poczta zostanie zlikwidowana. Każdy kto był na poczcie to wie że jej główne motto to awizo / nie mam / nie da sie / proszę przyjść pownownie
  • Odpowiedz
@WielkiNos: jak byłem nastoletkiem też wpłacałem przez pocztę, tylko że trwało to bo ja wiem z 5 minut. A jeśli chodzi o cokolwiek po co stały stare baby przy okienku zajmowało im z 20 minut, nawet jak gazetkę kupowały.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: Poczta szczególnie na terenach wiejskich ma całkiem spory ruch. Co do przelewów często jest tak, że ludzie dają mi blankiety z przelewami, rachunkami i następnie im opłacam to na poczcie dzięki czemu nie muszą stać w kolejce tylko przekazują listonoszowi. Porównując z rejonami miejskimi i podmiejskimi to na wsiach jest bardzo duży obrót gotówki. Wiele osób zamawia paczki pobraniowo, zlecają przekazy pieniężne lub jak mają konto w banku pocztowym,
  • Odpowiedz