Wpis z mikrobloga

Idziesz zmęczony/a po robocie na pocztę, bo np. chcesz odebrać paczkę, wpłacić pieniądze na konto, wysłać dokumenty z potwierdzeniem odbioru lub jedna z tysiąca innych usług, które świadczy poczta, a o których nieskalana myślą juleczka mogłaby sobie przeczytać, ale zamiast tego bez zgody nagrywa i udostępnia w sieci twoją mordę jak siedzisz i czekasz w kolejce.

Już nawet na pocztę ludzie nie mogą iść w spokoju żeby jakieś przychlasty ich nie nagrywały.

#bekaztwitterowychjulek #p0lka #takaprawda #pocztapolska #bananowetypy
WielkiNos - Idziesz zmęczony/a po robocie na pocztę, bo np. chcesz odebrać paczkę, wp...

źródło: temp_file6604337315431952679

Pobierz
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

naprawdę?

@KajakDrewniany: naprawdę. Otwierają teraz jakieś śmieszne placówki w których możesz tylko złożyć wniosek o kredyt i nic więcej. Też chciałbym korzystać z wpłatomatu ale w moim mieście powiatowym są tylko dwa i to nie z mojego banku.
  • Odpowiedz
@BozenaMal: Art. 81. [Zezwolenie na rozpowszechnianie wizerunku]
1.
2. Zezwolenia nie wymaga rozpowszechnianie wizerunku:
1)
2) osoby stanowiącej jedynie szczegół całości takiej jak zgromadzenie, krajobraz, publiczna impreza.

a teraz proszę się kłócić przed sądem
  • Odpowiedz
@WielkiNos: ostatnio chciałem nadać paczkę zagraniczną 8 kilo i musiałem stać w przejściu, przedsionku takim 1,2m x 1,2m z tym gabarytem w łapie bo było n------e 10 bab z 20 rachunkami w ręce przede mną - oczywiście c---a wysłałem a nie paczkę bo po 30 minutach stania musiałem s--------ć do roboty jak zwykły styrany chłop (to że poczta w ten dzień otwarta od popołudnia do wieczora to też jakieś jaja,
  • Odpowiedz
@malibu99: jak mieszkasz w mieście wojewódzkim to powinieneś mieć pocztę całodobową, taką ogólną. Wiem że dla Ciebie teraz to po ptakach, ale może na przyszłość się przyda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
i cyk osobie rozpowszechniającej wizerunek bez zgody grozi pozew z tytułu naruszenia dóbr osobistych.

@BozenaMal: Tak średnio rozumiesz prawo. Wizerunek może być publikowany jeśli jest elementem większej całości, np. zdjęcie tłumu w przestrzeni publicznej.
  • Odpowiedz
@Caban1908 stary ja nie mieszkam nawet w powiatowym (ale do powiatowego pojechałem nadać przy okazji bo jeszcze z autem robiłem, tak czasem była czasem nie kolejka no i babeczek więcej to mi jedna pomogła z deklaracją bo k---a 3 rubryczki tylko na zadeklarowanie zawartości jest a ja tam sporo różnych rzeczy wysyłałem i bądź tu "mondry")
  • Odpowiedz
@WielkiNos: zawsze to lepsze niż iść do Żabki po cokolwiek i trafić na kogoś kto akurat robi opłaty, a samoobsługowa nie czynna
@Chrum_Master: problem jest taki że agencje pocztowe to także placówki bankowe, Banku Pocztowego.
@Caban1908: Tak, o ile mieszkasz w zachodniopomorskim, łódzki lub mazowiecki, bo są 4 placówki pocztowe otwarte całodobowo. Szczecin, Łódź i dwie w Warszawie
  • Odpowiedz
  • 0
zawsze to lepsze niż iść do Żabki po cokolwiek i trafić na kogoś kto akurat robi opłaty, a samoobsługowa nie czynna

@tabarok wolę stać pół godziny na poczcie niż 5 minut w żabce
  • Odpowiedz
@WielkiNos: moi starzy koło 60, weź synek zrob przelewy, bo my to w kosmos chyba poślemy te piniądze, a rolki na yt przewijać całe popołudnie albo oglądać gołe d--y to się nauczyli
  • Odpowiedz