Aktywne Wpisy
Zielonka021124 +164
10 rzeczy, które chciałbym wiedzieć, zanim poszedłem na informatykę jako maturzysta:
1. 95% projektów to klepanie kodu dla zachodniego pana, nic innowacyjnego i nudzi się to po kilku latach. Rynek jest zdominowany przez różnej maści SH i kontraktownie, które to tylko napędzają. Utożsamianie polskiego IT z jakąś innowacyjnością to beka w c--j.
2. Relatywnie wysokie zarobki w Polsce to przede wszystkim efekt niskich zarobków innych (+ powszechnego B2B). W Europie Zachodniej IT to parobki
1. 95% projektów to klepanie kodu dla zachodniego pana, nic innowacyjnego i nudzi się to po kilku latach. Rynek jest zdominowany przez różnej maści SH i kontraktownie, które to tylko napędzają. Utożsamianie polskiego IT z jakąś innowacyjnością to beka w c--j.
2. Relatywnie wysokie zarobki w Polsce to przede wszystkim efekt niskich zarobków innych (+ powszechnego B2B). W Europie Zachodniej IT to parobki
ponsulek +144
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Już nawet na pocztę ludzie nie mogą iść w spokoju żeby jakieś przychlasty ich nie nagrywały.
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #takaprawda #pocztapolska #bananowetypy
@Summer92 a skąd wiesz, że wpłatomat działa i że w pobliżu jest paczkomat? ¯_(ツ)_/¯
@KajakDrewniany nie wpłacisz pieniędzy na swoje konto przez bankomat, a wpłatomaty nie wszędzie są. Już nie wspominając, że poczta ma własny bank - bank pocztowy.
Ludzie którzy dostają pod stołem duża część wypłaty dokonują opłat za pomocą poczty.
@BozenaMal: pokaż jeden przykład w której randomowa osoba na ulicy uzyskała w ten sposób cokolwiek, już z litości nie będę pisał o odszkodowaniu
@KajakDrewniany: najciekawsze jest że obecnie większa część banków nie obsługuje gotówki xD
Tak sobie tłumaczę dlaczego są zawsze kolejki na poczcie ale muszę przyznać że jak mam czasem wpłacić jakąś kasę to też zachodzę na pocztę bo mam najbliżej i mają tam szybkie przelewy za dodatkową opłatą.
@WielkiNos: gdyby tylko istniały narzędzia pozwalające sprawdzić czy w pobliżu jest działający wpłatomat ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
@galonim: naprawdę? ja tam nie wiem, rzadko bywam w oddziałach banku. Zwykle używam wpłatomatów i bankomatów.