Wpis z mikrobloga

Idziesz zmęczony/a po robocie na pocztę, bo np. chcesz odebrać paczkę, wpłacić pieniądze na konto, wysłać dokumenty z potwierdzeniem odbioru lub jedna z tysiąca innych usług, które świadczy poczta, a o których nieskalana myślą juleczka mogłaby sobie przeczytać, ale zamiast tego bez zgody nagrywa i udostępnia w sieci twoją mordę jak siedzisz i czekasz w kolejce.

Już nawet na pocztę ludzie nie mogą iść w spokoju żeby jakieś przychlasty ich nie nagrywały.

#bekaztwitterowychjulek #p0lka #takaprawda #pocztapolska #bananowetypy
WielkiNos - Idziesz zmęczony/a po robocie na pocztę, bo np. chcesz odebrać paczkę, wp...

źródło: temp_file6604337315431952679

Pobierz
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
co robisz w instytucji która nie działa. Chcesz wpłacić pieniądze, idziesz do wpłatomatu. Chcesz wysłać paczkę idziesz do paczkomatu. ( ͡º ͜ʖ͡º)

@Summer92 a skąd wiesz, że wpłatomat działa i że w pobliżu jest paczkomat? ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 1
od przelewów jest bank a od wpłat bankomat lub bank a nie poczta....

@KajakDrewniany nie wpłacisz pieniędzy na swoje konto przez bankomat, a wpłatomaty nie wszędzie są. Już nie wspominając, że poczta ma własny bank - bank pocztowy.
  • Odpowiedz
osobie rozpowszechniającej wizerunek bez zgody grozi pozew z tytułu naruszenia dóbr osobistych.

@BozenaMal: pokaż jeden przykład w której randomowa osoba na ulicy uzyskała w ten sposób cokolwiek, już z litości nie będę pisał o odszkodowaniu
  • Odpowiedz
od przelewów jest bank a od wpłat bankomat lub bank a nie poczta.

@KajakDrewniany: najciekawsze jest że obecnie większa część banków nie obsługuje gotówki xD

Tak sobie tłumaczę dlaczego są zawsze kolejki na poczcie ale muszę przyznać że jak mam czasem wpłacić jakąś kasę to też zachodzę na pocztę bo mam najbliżej i mają tam szybkie przelewy za dodatkową opłatą.
  • Odpowiedz
a skąd wiesz, że wpłatomat działa i że w pobliżu jest paczkomat? ¯(ツ)

@WielkiNos: gdyby tylko istniały narzędzia pozwalające sprawdzić czy w pobliżu jest działający wpłatomat ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
  • Odpowiedz
@Chrum_Master: 60% mojej rodziny większą część wypłaty otrzymuje w kopercie - postanie pół godziny na poczcie żeby zapłacić rachunki, większe zakupy z allegro, raty to uczciwa cena za to żeby wypłata była 2-3 koła większa.
  • Odpowiedz