Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#zalesie #pracbaza
Masakra, zatrudnilem sie w firmie, ktora produkuje armature

Jezu jaka to jest przebitka cenowa
Za jaka moja firma sprzedaje do hurtowni, marketow budowlanych np. baterie lazienkowe.

Oni to sprzedaja potem u siebie 5-7 razy drozej a pomyslcie ze przeciez nasza firma ma na tym wystarczajacy zysk...

Np. koszt sprzedazy 1szt baterii do np takiego marketu budowlanego 40 zl a taka bateria w takim sklepie na polce bez promocji 240 zl

Masakra, niebylem swiadomy tego ze to jest taka przebitka miedzy kosztem produkcji a cena w sklepie, a pewnie tak jest ze wszystkim.

I teraz pytanie czemu ta bateria niemoze kosztowac npm caly czas 160 zl jak wtedy gdy sie pojawi na promocji

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

I teraz pytanie czemu ta bateria niemoze kosztowac npm caly czas 160 zl jak wtedy gdy sie pojawi na promocji

@mirko_anonim: bo nikomu w twojej firmie nie zależy na kliencie detaliczny, jak się trafi to fajnie jak go nie będzie i tak firma zarabia
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: tak na prawde żadna nowość, jeszcze niektórzy naiwnie myślą że markety budowlane typu Castorama, Leroy itp. ze sobą konkurują. Ceny są kosmiczne - ostatnio kupowałem pełno gratów do mieszkania zlewy, baterie itp - jakby wszystko brać z marketu to bankructwo murowane, bo ceny to kompletne nieporozumienie.

Zlew kuchenny: market 500-700 / na allegro za 200-300 taki sam,
Bateria: market 250zł / allegro ~100zł
Wężyk do baterii 60cm - market 35zł / allegro
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: na wielu rzeczach są takie przebitki, a na niektórych są sporo mniejsze.

Pracuje w firmie budowlanej i widzę różnicę w cenach w hurcie dla nas i w katalogu dla ludzi z ulicy. Na różnych farbach itp potrafi nieraz być i 20-30%. Z kolei jak ostatnio sprawdzałem jakieś wylewki albo jakieś elementy mocujące pod zabudowy gk, to taniej kupię na aledrogo niż przez firmowy dział logistyki, uwzględniając 23% vatu.

Niektóre materiały
  • Odpowiedz