Wpis z mikrobloga

Całe szczęście mieszkam w starych PRLowskich blokach gdzie jest miejsca w cholere.

@Grajox3: tych blokach które nie mają parkingów podziemnych i jest na ulicy po 5 miejsc parkingowych na blok gdzie mieszka kilkaset osób?
  • Odpowiedz
  • 1
@Grajox3: no ja mieszkałem w PRLowskim bloku i miejsca było tyle, że jak się przyjechało po 17:00 to pół godziny trzeba było jeździć w kółko aby zaparkować ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 1
@Grajox3: ja mam zajebiste pytanie, czy ludzie kupujący tam mieszkania robili to przez internet? Przecież to jest jakaś transportowa abstrakcja i mi sie w głowie nie mieści, że ktokolwiek kupujący mieszkanie widząc to stwierdził A C--J BIERZEMY XD

juz nie mówiąc o tym żeby sprawdzić plan zagospodarowania przestrzennego przed kupnem, ale to akurat wiem że robi moze 1% ludzi max, bo pozniej przecież protesty A SKĄD TU SIE LINIA WYSOKIEGO
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan:

macan:Płacą tyle bo wszędzie indziej jest jeszcze drożej albo dojazd jest jeszcze gorszy. Po tej stronie miasta Tarnogaj to od razu + 1000 do ceny metra. Jak będzie buspas to z Jagodna jeszcze jakoś się dostaniesz do centrum.

No wiesz, rynek wtórny w okolicach np. sky rower jest tańszy, niż jagodno, a komfort życia o wiele lepszy
  • Odpowiedz
@Grajox3: taa, wjechałem ostatnio na takie PRLowskie osiedle we Wro na Orzechową, szukałem 30 minut wieczorem miejsca do zaparkowania i nie znalazłem, a parkingów podziemnych tam nie ma, więc super się tam na pewno mieszka ;d Zgadzam się tylko co do tego, że jest więcej miejsca między blokami, aczkolwiek słońca poza latem tam nie uświadczysz, bo wszystkie maja po 10 pięter albo więcej
  • Odpowiedz
No wiesz, rynek wtórny w okolicach np. sky rower jest tańszy, niż jagodno, a komfort życia o wiele lepszy

@macan: Rynek wtórny w okolicach Sky Tower jest tańszy niż świeże Jagodno bo masz do zrobienia remont generalny w tych mieszkaniach co wyjdzie Ci często drożej niż na Jagodnie przez to jakie tam masz ściany. Wiem bo sam tam robiłem remont.

Nie mówię już o tym, że w większości tych mieszkań MUSISZ
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan: zależy jak się trafi, ja rok temu kupowałem za 8k z metra i to nie w tych 10 Pietrowicach z lat 70, tylko w budynku z 98, więc instalacja miedziana (ale 2-zylowa, więc i tak robiłem instalację, żeby tam wsadzić roznicowke).

Nadal jednak wychodziło to o wiele taniej w porównaniu do kurnika z Jagodna za kilkanaście tys od metra w tamtym czasie. Nawet teraz to co wysłałeś to 11-13k,
  • Odpowiedz
Nadal jednak wychodziło to o wiele taniej w porównaniu do kurnika z Jagodna za kilkanaście tys od metra w tamtym czasie. Nawet teraz to co wysłałeś to 11-13k,

@macan: 11-13 k ale one dalej wyglądają jakby musiały dostać generalkę. W każdym z nich kuchnia wygląda na robioną już lata temu.

a na Jagodnie widzę oferty po
  • Odpowiedz
@Grajox3: @macan: tylko dla ustalenia atencji, to nie jest o tyle kwestia patodeweloperki, o ile planowania które zostało zrobione kilkanaście lat temu przez miasto i organizacji ruchu, znów zaplanowanej kilka lat temu, w duchu "ludzie nie będą używać samochodów" - tak jak wszystkie inwestycje miejskie za Sutryka.

Powtarzam od lat: dlaczego zbiorkom jest tak daleko od największego zagęszczenia? dlaczego jakiekolwiek sklepy inne niż żabki są zaledwie dwa, na początku
  • Odpowiedz