Wpis z mikrobloga

Czy ma ktoś podobny komputer do mojego? Jeśli tak to jak działa gra w 1080p na detalach wysokich? O epickie nawet nie pytam. Oczywiście biorąc pod uwagę włączony Fsr bo bez tego zapewne wydajność jest fatalna. Mam Rx 6700 xt 12gb vram, Ryzen 5 5600 i 32 GB ram. Jak na tym to działa? #stalker #stalker2 #pc #grykomputerowe #steam #gry
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@exteasy: sciągam grę. Mieszkam na wiosce , gdzie nie ma światłowodu więc prędkość jest niska więc zapewne gdzieś zapewne jutro wieczorem będę grać. Niektórzy piszą ,że gra działa dobrze przez około półtora godziny a potem optymalizacja leży i nawet niektórzy nie są w stanie grać. Jak u Ciebie? Pamiętam ,że pisałeś ze tylko godzinę grałeś.
  • Odpowiedz
  • 0
@vincenttttttttttt: ja się trochę boję, że u mnie będzie to działać gorzej przez to, że będę grał w 1080p a w tej rozdzielczości procesor ma większe znaczenie niż w 1440p. W dodatku ta gra ponoć akurat mocno korzysta z procesora. W 1440p liczy się głównie sama karta graficzna
Niestety nie mam monitora 1440p więc nie mogę na razie grać w tej rozdzielczości
  • Odpowiedz
@Edenes Procesor w moim przypadku jest wykorzystywany w większości przypadków w 50-60%. Tylko w wioskach i obozach jest więcej ale nigdy powyżej 80. Więc jest być może tak jak mówisz, aczkolwiek możesz grać na tej konfiguracji na luzie. Jest coraz więcej modów poprawiających optymalizację. Ja nadal szukam najlepszego ale na pewno dużo poprawiają i da się grać. Gra wywaliła mi się tylko raz podczas wczytywania sejwa, tak to nie ma problemów.
  • Odpowiedz
  • 0
@exteasy: w tym tygodniu będzie oficjalny patch i mają naprawić ekonomię w grze , wycieki pamieci i inne jeszcze jakieś rzeczy. Ale nic o respawnie i optymalizacji nie mówili niestety
  • Odpowiedz