Wpis z mikrobloga

Czy ma ktoś podobny komputer do mojego? Jeśli tak to jak działa gra w 1080p na detalach wysokich? O epickie nawet nie pytam. Oczywiście biorąc pod uwagę włączony Fsr bo bez tego zapewne wydajność jest fatalna. Mam Rx 6700 xt 12gb vram, Ryzen 5 5600 i 32 GB ram. Jak na tym to działa? #stalker #stalker2 #pc #grykomputerowe #steam #gry
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Edenes: możesz zwrócić chyba na steamie? albo ukradnij, jak działą dobrze to kup, jak nie to uczciwie odinstaluje po 30 minutach.
  • Odpowiedz
@Edenes wysokie z fsr 3.0 trzyma 60 FPS prawie zawsze. Fsr na native AA. Na quality jest trochę więcej. Włączyłem finalnie na epickie i fsr quality i mam podobnie. Ale może to sprawka moda z nexusa, od razu przed grą wgrałem moda na mniejszy stuttering itp.
  • Odpowiedz
  • 0
@exteasy: serio aż tak solidna optymalizacja jest ,że na 1440p grasz? Ktoś pisał ,że na słabszych kartach graficznych gra potrafi lepiej chodzić. Wiem ,że ludzie narzekają ze mają karty za okóło 2k zł i działa słabiutko na 1440p.
A ile godzin grałeś? Są osoby ,które piszą ,że wszystko im działało solidnie ,ale do dwóch momentów : pierwszy moment to zmiana warunków pogodowych czyli jakaś burza, pioruny, deszcz i już fps
  • Odpowiedz
@Edenes dopiero 1h, jestem przed wsią. Wypowiem się dzisiaj jak tam dojdę. Ale działa póki co dosyć dobrze, myślę że część narzekań dotyczyła wersji sprzed patcha day 1.
  • Odpowiedz
  • 0
@exteasy: zdecydowanie. Ponoć recenzenci mieli wersję przed tymi dwoma patchami i nawet jeden recenzent to powiedział. Zmiany pogody jesdzcze nie miałeś w stylu nagłej burzy albo deszczu?
  • Odpowiedz
  • 0
@exteasy: za kilkanascie godzin kupuje i pobiorę gierkę. Powinno być dobrze. Dzięki ,że odpisuwałeś na moje pytania. Jak pobiorę i włączę grę to jak coś ciekawego ustawię w opcjach grafiki co daje wiecej fps to ci powiem. Trochę się na tym znam, Ogólnie już na dzien dobry wyłącz te 3 opcje graficzne ,które psują grafike w kazdej grze o ile one tez tu są w Stalkerze .Ich wyłaczenie w zaden
  • Odpowiedz