Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Gdzieś widziałem artykuł, że według eksperta demografia leci w dół ze względu na dużą różnicę w wykształceniu kobiet i mężczyzn. Idąc tym argumentem rozumiem, że mężczyzna z wyższym wykształceniem będzie rozchwytywany na rynku matrymonialnym przez ich brak? Prawda? Prawda!? Jak dla mnie to kompletnie obala ten argument.

#demografia #logikarozowychpaskow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Idąc tym argumentem rozumiem, że mężczyzna z wyższym wykształceniem będzie rozchwytywany na rynku matrymonialnym przez ich brak

@mirko_anonim: Źle rozumiesz.

Wymaganiem kobiety jest żeby mężczyzna był co najmniej tak samo wykształcony jak ona lub lepiej. Nie oznacza to że jest to jedyny warunek.

Oprócz tego musi to być wykształcenie które da hajs (lekarz/programista/syn prezesa po SGH ( ͡° ͜ʖ ͡°)), a sam mężczyzna musi być lepszy
  • Odpowiedz
Oprócz tego musi to być wykształcenie które da hajs (lekarz/programista/syn prezesa po SGH ( ͡° ͜ʖ ͡°))

@PfefferWerfer: oprócz programisty bo jak nie jesteś na OE ani czymś na poziomie architect/lead to zarabiasz jak zwykły etaciarz. Gdzie to porównywać do lekarza?
  • Odpowiedz
oprócz programisty bo jak nie jesteś na OE ani czymś na poziomie architect/lead to zarabiasz jak zwykły etaciarz. Gdzie to porównywać do lekarza?

@2-aminopirydyna: Nie ma znaczenia rzeczywistość, tylko percepcja. Programista w powszechnej opinii zarabia dobrze, często pracuje zdalnie, pracę ma lekką za klikanie w komputer.

Jeśli znasz kobiecą psychikę to wiesz, że najważniejsze jest to żeby ona tak myślała, a nie żeby tak faktycznie było ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer: Wiem jak jest, ale nadal łapie mnie cringe jak przypadkiem wyjdzie, że robię w tym smrodzie albo że kończyłem informatykę i jakaś typiarka wybałusza oczy jakby to było skomplikowane albo super dobrze płatne, brrrr ( _)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to tylko niewielki ułamek problemu, powiedźcie mi drodzy eksperci jeżeli dziś w Polsce 50% ludzi do 34 r.ż mieszka z rodzicami to gdzie mają płodzić te dzieci? Może mają się roochać przy matce siedzącej obok na fotelu? Facet nigdy nie wygeneruje mentalu ojca jeżeli mieszkania będą drogie, będzie wiecznie niesamodzielny, wręcz niepełnosprawny mimo iż pracuje, rząd polityką betonowego złota kastruje i upośledza psychicznie polskich mężczyzn.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
wymagający-strateg-11: @James_Error:

To nie jest wina rządu i mieszkań tak jak ci się wydaje.
To że dzieciaki kiszą się z rodzicami to jest wina głównie rodziców, mediów i chorej opinii publicznej.

Zniszczenie obrazu silnej
  • Odpowiedz