Aktywne Wpisy

I chłop już se spaceruje po Wenecji, obecnie jest na placu św Marka. To tutaj zwaze były przebitki w teleekspresie jak Wenecje zalewało . Miasto bardzo piękne, ale ilość ludzi jaka tu się pałęta jest przeogromna. To nie jest w zasadzie miasto tylko skansen z drogimi butikami i restauracjami w których mocna przepłacisz . Gdybym wiedział ze tu tak tłoczno to bym nawet tu się nie pchał . Podobnie było w Wiedniu
źródło: image_picker_C32B80DE-CE41-4D39-8AEE-637F9397C513-43761-000004C6BC50DB1C
Pobierz
Anhed +92
Aktualizacja tego wpisu, okazało się że to była jednak poczwarka zmierzchnicy trupiej główki - największej ćmy występującej w Polsce (ʘ‿ʘ)
Niestety siatka w terrarium okazała się za śliska żeby ćma mogła po niej wejść i wisieć do dołu skrzydłami a że wykluła się pod moją nieobecność to nie miałem jej jak pomóc przez co ma pokrzywione skrzydełka ( ͡° ʖ̯ ͡°)
I taka
Niestety siatka w terrarium okazała się za śliska żeby ćma mogła po niej wejść i wisieć do dołu skrzydłami a że wykluła się pod moją nieobecność to nie miałem jej jak pomóc przez co ma pokrzywione skrzydełka ( ͡° ʖ̯ ͡°)
I taka
źródło: 20250915_105954
Pobierz

To piekne jak tych kapitalistow parzą prawa pracownikow i zdrowie publiczne. Wyplaczcie prywaciarze rzekę xD #kapitalizm #zlo #praca #krwiodawstwo
Ale tak po prawdzie to te 2 dni to jest kpina. Sam mam ZHDK ale za moich czasow byl jeden dzien. Z ktorego i tak nie korzystalem bo w wiekszosci chodzilem oddawac jak mialem nocki.
Wrocilem z roboty, poszedlem spac. O 13-14 szedlem oddac i na duzy obiad. Potem spanko i na 0.30 do roboty. Jaka regeneracja?
Dwa dni? Jaja se robisz?
Miras ja nie jestem tym werdnym pracodawca. Cale zycie (blisko 20 lat kariery zawodowej) pracuje na UoP. Ale jak widze co
Nie powiesz mi, że pracodawca nie jest w stanie zorganizować 2 dni zastepstwa dla pracownika, ktory poszedł na krwiodawstwo. Czym te 2 dni niby roznia sie od wziecia zwolnienia lekarskiego poza tym, że pracownik ma 100% platne? Nie dramatyzuj.
To moze odworce pytanie:
Pracodawca moze byc w stanie zaplanowac - jak wie wczesniej. Teraz Ty mi odpowiedz:
jako kierownik masz zaplanowana prace. I jako kierownik dostajesz rano telefon ze 2 osob nie bedzie bo ida oddac krew. Z 4 osob do wykonania pracy na dzis robia sie