Wpis z mikrobloga

@Ulic_Qel_Droma: Jak mozna naduzywac czegos co ma scisle okreslone ramy czasowe? Ze niby chodza oddac 3x w miesiacu?

Ale tak po prawdzie to te 2 dni to jest kpina. Sam mam ZHDK ale za moich czasow byl jeden dzien. Z ktorego i tak nie korzystalem bo w wiekszosci chodzilem oddawac jak mialem nocki.
  • Odpowiedz
@gorzki99 widzisz, a sporo ludzi pracuje ósemki. Ale nieważne. W końcu jest normalność i te dwa dni naprawde robia dużą różnicę, ale bardzi to pracodawcę boli, że pracownik ma możliwość sie zregenerować i że jest jakas realna motywacja do oddawania krwi, bo biedny pracodawca nie ma pracownika dwa dni raz na dwa miesiace i jego prezny biznes nie jest zdolny wytrzymac tak poteznego ciosu
  • Odpowiedz
@Ulic_Qel_Droma: Co to sa osemki? Ja mowie o pracy 8h na 4 zmiany. I zawsze chodzilem oddac jak mi wypadala zmiana 4 (0.30-8.00)
Wrocilem z roboty, poszedlem spac. O 13-14 szedlem oddac i na duzy obiad. Potem spanko i na 0.30 do roboty. Jaka regeneracja?

Dwa dni? Jaja se robisz?

Miras ja nie jestem tym werdnym pracodawca. Cale zycie (blisko 20 lat kariery zawodowej) pracuje na UoP. Ale jak widze co
  • Odpowiedz
@gorzki99 4 dni na żądanie jest czerpane z pyli 26 dni urlopowych. Wiec to nic nie zmienia - masz dalej 26 dni urlopu co jest normalne w cywilizowanym świecie.

Nie powiesz mi, że pracodawca nie jest w stanie zorganizować 2 dni zastepstwa dla pracownika, ktory poszedł na krwiodawstwo. Czym te 2 dni niby roznia sie od wziecia zwolnienia lekarskiego poza tym, że pracownik ma 100% platne? Nie dramatyzuj.
  • Odpowiedz
@Ulic_Qel_Droma: Nie dramatyzuje ale troche juz pracy za mna. W roznych zakaldach.

To moze odworce pytanie:
Pracodawca moze byc w stanie zaplanowac - jak wie wczesniej. Teraz Ty mi odpowiedz:

jako kierownik masz zaplanowana prace. I jako kierownik dostajesz rano telefon ze 2 osob nie bedzie bo ida oddac krew. Z 4 osob do wykonania pracy na dzis robia sie
  • Odpowiedz