Aktywne Wpisy

z0mb1e +837
Nikt tak nie oszukuje jak chinol.
Chiński producent laptopów Chuwi został przyłapany na sprzedawaniu procesorów 5500U podszywających się pod 7430U. Zmienili nawet identyfikację na poziomie firmware’u, więc nie dało się tego zauważyć, dopóki nie rozebrało się laptopa. Chuwi twierdzi, że to był błąd xD Przy czym grozi pozwami i żąda aby artykuł na ten temat został usunięty.
#komputery
Chiński producent laptopów Chuwi został przyłapany na sprzedawaniu procesorów 5500U podszywających się pod 7430U. Zmienili nawet identyfikację na poziomie firmware’u, więc nie dało się tego zauważyć, dopóki nie rozebrało się laptopa. Chuwi twierdzi, że to był błąd xD Przy czym grozi pozwami i żąda aby artykuł na ten temat został usunięty.
#komputery
źródło: _DSC3036-q82-w2560-h
Pobierz
JWRJWR +228
Napoleon Bonaparte mawiał, by nie przeszkadzać przeciwnikowi, gdy popełnia błędy.
Myślę, że taką taktykę geopolityczną obecnie stosują Chiny względem świata.
1. Unia Europejska dotuje chiński przemysł samochodów elektrycznych, premiując producentów "ekologicznych" (ekologiczne Chiny, hehehehe).
2. Stany Zjednoczone walczą z irańską twierdzą górską.
Myślę, że taką taktykę geopolityczną obecnie stosują Chiny względem świata.
1. Unia Europejska dotuje chiński przemysł samochodów elektrycznych, premiując producentów "ekologicznych" (ekologiczne Chiny, hehehehe).
2. Stany Zjednoczone walczą z irańską twierdzą górską.

Czy da się prowadzić auto ze skrzynią manualną mając sprawną jedynie prawą nogę? Otóż złamałem lewą na wyjeździe, mam do domu 500km, jakoś muszę wrócić i się zastanawiam czy dam radę. Nie pytam o kwestie moralne czy prawne, zastanawiam się czy technicznie dam radę, wydaje mi się że tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#samochody #motoryzacja #polskiedrogi #pytanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
Komentarz usunięty przez moderatora
nie próbuj tego robić prawą
źródło: temp_file1461442586411296794
PobierzAuta z elektroniczną przepustnicą bez problemu ruszają bez wciskania gazu (tylko puszczając sprzęgło), dalej potrzebujesz gazu i zmian biegu bez sprzęgła.
Hamowanie awaryjne po prostu do zduszenia silnika, a nie awaryjne z wyrzuceniem na luz.
Ogarnięty technicznie kierowca pojedzie bez większych problemów.
Nieogarnięty zepsuje skrzynie, albo się zamota i pomyli gaz z hamulcem.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
@Aversar: po co Ci 2 nogi przy ruszaniu pod górę? ręczny hamulec + samo sprzęgło wystarczy - no chyba że ktoś ma elektryczny ręczny ale to wtedy ma autohold (chyba zawsze?)