@fervi: Korporacji apple bym zarzucił utrudnianie serwisu starszych urządzeń. Na koniec dnia procesor arm zużyje mniej prądu niż windows update na x86.
@fervi: racja w sesnie... jak ma być ładnie, to czy nie ładniej i fajniej byłoby zrobić przycisk dotykowy? Pomijając funkcjonaność to ten guzik wygląda jak w jakimś Dell-u
Ale nie zapominajmy że apple miało myszkę z kablem na dole... Dziwne że porty nie są na dole. Przecież można zrobić otwór w biurku i miać clean look ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡
@fervi porównaj ile ciągnie uśpiony mac na ich procesorze, a ile WYŁĄCZONY (ale podłączony do prądu) komputer stacjonarny. Jak to zobaczyłem to byłem w ogromnym szoku.
@Rustyyyy myszka była bezprzewodowa i wystarczyło ją podłączyć na kilka h po pracy. W pracy dostałem maca właśnie z tą myszką. Ustawiłem przypomnienie by w piątek na koniec pracy podłączać kabel i nigdy nie miałem z nią problemu. Owszem, głupio wygląda, ale funkcjonalnie bez zarzutu
@pekak: Prawie w ogóle dla jednej osoby. Dla miliona to już w cholerę prądu. Z jednej strony "ekologia, słomki", z drugiej "a nie wyłączajmy komputerów"
I jasne, część osób usypia, część wyłącza. Tylko teraz Ci co wyłączają będą usypiać, by się nie bawić w podnoszenie codziennie komputera
@fervi: FYI macbooka nie wyłącza się przyciskiem, tylko przez menu. Przycisk po wciśnięciu włącza wygaszacz. Dłuższe przytrzymanie to reset. W praktyce nigdy nie wyłączasz komputera, tylko zamykasz klapkę i elo, i tak jest od lat.
Ustawiłem przypomnienie by w piątek na koniec pracy podłączać kabel i nigdy nie miałem z nią problemu
ale funkcjonalnie bez zarzutu
@El_Trufel: Niezła ta funkcjonalność że trzeba sobie ustawiać powiadomienia a jak zapomnisz to nie jesteś w stanie korzystać z myszki. Normalne myszki mają port z przodu i nie trzeba o niczym pamiętać a jak się rozładowuje to podłączasz i korzystasz podczas ładowania
@SieNieZnamToBredze: nie trzeba ustawiać sobie przypomnień, możesz sam pamiętać. To nie jest takie trudne raz w tygodniu / raz na dwa zostawić podłączoną myszkę. Jest to podobnie irytujące co potrzeba zatrzymania się na stacji benzynowej autem raz na jakiś czas.
nie trzeba ustawiać sobie przypomnień, możesz sam pamiętać. To nie jest takie trudne raz w tygodniu / raz na dwa zostawić podłączoną myszkę
@El_Trufel: Sam napisałeś że ustawiłeś sobie przypomnienie i do tego się odnosiłem(chyba nie ustawiłeś go bez powodu), i nie mówię że podłączenie myszki jest trudne (nigdzie tak nie napisałem), tylko że jest niefunkcjonalne, wystarczyło by przenieść port w inne miejsce i myszka mogła by spełniać swoją funkcję
Mój kumpel Wacuś, lat około 14. Dzisiaj dowiedzieliśmy się, że Wacuś ma raka, jesteśmy umówieni za 8 dni na uśpienie go... Przykro mi go i będę za nim tęsknił. Aż mi ciśnienie poszło... #koty #pokazkota #kumpel
źródło: ekologia
PobierzNa koniec dnia procesor arm zużyje mniej prądu niż windows update na x86.
Pomijając funkcjonaność to ten guzik wygląda jak w jakimś Dell-u
Ale nie zapominajmy że apple miało myszkę z kablem na dole... Dziwne że porty nie są na dole.
Przecież można zrobić otwór w biurku i miać clean look ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡
@alWdIjJpz18nHw: W teorii pewnie z 0.5W do 0W.
I jasne, część osób usypia, część wyłącza. Tylko teraz Ci co wyłączają będą usypiać, by się nie bawić w podnoszenie codziennie komputera
@El_Trufel: Niezła ta funkcjonalność że trzeba sobie ustawiać powiadomienia a jak zapomnisz to nie jesteś w stanie korzystać z myszki. Normalne myszki mają port z przodu i nie trzeba o niczym pamiętać a jak się rozładowuje to podłączasz i korzystasz podczas ładowania
@El_Trufel: Sam napisałeś że ustawiłeś sobie przypomnienie i do tego się odnosiłem(chyba nie ustawiłeś go bez powodu), i nie mówię że podłączenie myszki jest trudne (nigdzie tak nie napisałem), tylko że jest niefunkcjonalne, wystarczyło by przenieść port w inne miejsce i myszka mogła by spełniać swoją funkcję