Wpis z mikrobloga

@fervi: Korporacji apple bym zarzucił utrudnianie serwisu starszych urządzeń.
Na koniec dnia procesor arm zużyje mniej prądu niż windows update na x86.
  • Odpowiedz
@fervi: racja w sesnie... jak ma być ładnie, to czy nie ładniej i fajniej byłoby zrobić przycisk dotykowy?
Pomijając funkcjonaność to ten guzik wygląda jak w jakimś Dell-u

Ale nie zapominajmy że apple miało myszkę z kablem na dole... Dziwne że porty nie są na dole.
Przecież można zrobić otwór w biurku i miać clean look ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
@Rustyyyy myszka była bezprzewodowa i wystarczyło ją podłączyć na kilka h po pracy. W pracy dostałem maca właśnie z tą myszką. Ustawiłem przypomnienie by w piątek na koniec pracy podłączać kabel i nigdy nie miałem z nią problemu. Owszem, głupio wygląda, ale funkcjonalnie bez zarzutu
  • Odpowiedz
  • 0
@pekak: Prawie w ogóle dla jednej osoby. Dla miliona to już w cholerę prądu. Z jednej strony "ekologia, słomki", z drugiej "a nie wyłączajmy komputerów"

I jasne, część osób usypia, część wyłącza. Tylko teraz Ci co wyłączają będą usypiać, by się nie bawić w podnoszenie codziennie komputera
  • Odpowiedz
@fervi: FYI macbooka nie wyłącza się przyciskiem, tylko przez menu. Przycisk po wciśnięciu włącza wygaszacz. Dłuższe przytrzymanie to reset. W praktyce nigdy nie wyłączasz komputera, tylko zamykasz klapkę i elo, i tak jest od lat.
  • Odpowiedz
Ustawiłem przypomnienie by w piątek na koniec pracy podłączać kabel i nigdy nie miałem z nią problemu

ale funkcjonalnie bez zarzutu

@El_Trufel: Niezła ta funkcjonalność że trzeba sobie ustawiać powiadomienia a jak zapomnisz to nie jesteś w stanie korzystać z myszki. Normalne myszki mają port z przodu i nie trzeba o niczym pamiętać a jak się rozładowuje to podłączasz i korzystasz podczas ładowania
  • Odpowiedz
@SieNieZnamToBredze: nie trzeba ustawiać sobie przypomnień, możesz sam pamiętać. To nie jest takie trudne raz w tygodniu / raz na dwa zostawić podłączoną myszkę. Jest to podobnie irytujące co potrzeba zatrzymania się na stacji benzynowej autem raz na jakiś czas.
  • Odpowiedz
nie trzeba ustawiać sobie przypomnień, możesz sam pamiętać. To nie jest takie trudne raz w tygodniu / raz na dwa zostawić podłączoną myszkę

@El_Trufel: Sam napisałeś że ustawiłeś sobie przypomnienie i do tego się odnosiłem(chyba nie ustawiłeś go bez powodu), i nie mówię że podłączenie myszki jest trudne (nigdzie tak nie napisałem), tylko że jest niefunkcjonalne, wystarczyło by przenieść port w inne miejsce i myszka mogła by spełniać swoją funkcję
  • Odpowiedz