Aktywne Wpisy

zlotybrek +20
#kiszak #bekazludologuff Jebiemy tu po ludologach, kaszki z pyrami i całej tej ekipy spierdoxów. A może zróbmy tu nitke na kanały o grach, które warto obejrzeć w ramach odtrutki? Ode mnie ten szef - UncleMroowa którego Sonic Maraton to najlepsza seria na YT
źródło: image
Pobierz
Koner1391 +30
Kiedy mieszkasz w budzie za $150 miesięcznie i nagadałeś kobiecie, że masz spadek po dziadku z USA
#raportzpanstwasrodka
#raportzpanstwasrodka

Przy okazji poprosiłbym o jakieś tipy na psujące się zęby. Naprawdę nie wiem co mogę jeszcze zrobić żeby ograniczyć ich psucie.
#zeby #dentysta
@blazej1337: podbij na PW to Ci wszystko wytłumaczę, ew. wygrzeb moje stare posty na tagu bo pisałem nie raz, najlepiej jakbyś miał jakieś zdjęcie typu panorama jako punkt odniesienia
Poza tym Nie podjadać tylko jeść regularne posiłki. Po posiłku przepłukać buzie wodą i tak z 20-30 min potem dopiero je umyć jak się PH wyrówna.
Samo jedzenie słodkiego OKROPNIE zmienia PH
@wuwuzela1: nie ma czegoś takiego jak "próchnica od wewnątrz", ale jest udowodnione, że żarcie cukrów poza działaniem zewnętrznym na ząb działa też na ząb wewnętrznie - zmniejsza jego potencjał obronny przed próchnicą, która już powstała co potencjalnie może powodować to, że będzie szybciej postępowała
@blazej1337: higiena i wiek ( zmiana PH organizmu)
Podjadałeś kwaśne rzeczy ?