Wpis z mikrobloga

Paradoksem dla mnie jest to że od kiedy zacząłem bardziej dbać o zęby(częstsze mycie, płukanie ust po każdym posiłku, ograniczenie cukru) te zaczęły się bardziej psuć i to w niepokojącym tempie. Normalny człowiek poszedł by do dentysty ale mi się nie śpieszy z uwagi na #agorafobia Wczoraj pomyślałem że przecież mogę załatwić #benzodiazepiny i pójść jak człowiek. Boje się trochę że w połączeniu z znieczuleniem może dojść do jakiejś interakcji. Ma ktoś doświadczenie w tym temacie?

Przy okazji poprosiłbym o jakieś tipy na psujące się zęby. Naprawdę nie wiem co mogę jeszcze zrobić żeby ograniczyć ich psucie.
#zeby #dentysta
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@blazej1337: przykro mi :( dentysta to mało przyjemne doświadczenia, ale pomyśl, że jak będziesz omijać wizyty, będzie już tak źle, że albo stracisz zęby albo będziesz już musiał iść i roboty będzie sporo. Sama nie lubię tych wizyt, ale warto się przemóc i ew leki przeciwlękowe omówić z psychiatrą, żeby sobie krzywdy nie zrobić
  • Odpowiedz
@blazej1337: Był taki Bart miał specjalny hashtag i jadł różne dziwne rzeczy :D i stwierdził, że rzuca mycie zębów bo robił jakieś badania i tak będzie lepiej :). Poszukaj pod tagiem jedzenie/sniadanie czy cos. Może zaraz znajdę.
  • Odpowiedz