Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): nie jestem trollem, a nad_czlowiek mam na czarno. Widze niestety ze tutaj na kryzys IT podajecie recepte "no to w clouda idz !!". to jest wielka pułapka, ofert jest malo i to sa ciagle te same firmy ktore de facto nie rekrutują, widze te ogloszenia od dwoch lat. W obecnym projekcie jest dwoch devopsow i 60 developerow, a 10 z nich jest zaangazowanych w przejecie zadan po
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie wiem jakie masz umiejętności i co dokładnie robisz, ale ja nie mogę się opędzić od roboty. Fakt, że mam małą firemkę i trzepię projekty ale zawsze. Nigdy wcześniej nie miałem takiego ruchu.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: To prawda, wiele firm wykorzystuje DevOpsa do projektów, gdy ten się skończy, albo jest samowystarczalny, to DevOps jest wyrzucany ze względu na cięcia kosztów. Mimo wszystko można znaleźć stabilne prace z projektami, które ciągle będą występować.

Co by nie było, jeśli znajdziesz firmę ze świadczeniem usług dla kilku klientów, to praca dla Cloud Engineera / DevOpsa będzie ciągle w zapotrzebowaniu. To klienci zazwyczaj ciągle dokupują SH, bo ciągle coś
  • Odpowiedz
@Yakooo cd firmy devops co robi dla wielu klientów - koncept spoko, sprawdzał się do 2021. Niestety teraz dostać gdziekolwiek normalna umowę graniczy z cudem, wszędzie dają umowy niewolnicze podłączone na stałe pod klienta - czyli klient się ciebie pozbywa na pierdnięcie i nara
  • Odpowiedz