Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: Możesz wysłać mailowo, ale wtedy musisz od lekarza wziąć zwolnienie na papierze i zrobić zdjęcie, lekarz nie wysyła do WCR zwolnienia. A maila uzyskasz na stronie swojego WCR (ten główny) albo jak chcesz to do nich zadzwoń to ci podadzą.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
nieustępliwy-patriota-92: @beer_man Co Ty za pierdoły wypisujesz? Od 2018 nie ma papierowych zwolnień poza nielicznymi wyjątkami, są tylko elektroniczne i jak najbardziej po wprowadzeniu do systemu zainteresowany podmiot w tym przypadku WCR je dostanie. Jak Ty sobie to wyobrażasz inaczej skoro teraz na e-wizycie można dostać zwolnienie od lekarza z drugiego końca Polski? Każdy podmiot od lat ma obowiązek respektować e-zwolnienia, wojsko także.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej
  • Odpowiedz
Od 2018 nie ma papierowych zwolnień poza nielicznymi wyjątkami

@mirko_anonim: Jak się poprosi lekarza to nie ma żadnego problemu z wydrukiem takiego zwolnienia.

po wprowadzeniu do systemu zainteresowany podmiot w tym przypadku WCR je dostanie

to już chyba zależy od wiedzy czy też woli lekarza jak takie zwolnienie wysłać, może mój nie ogarniał.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jeżeli z jakiegoś powodu wstydzisz się iść do swojego lekarza to płacisz za e-wizytę która ci wystawi L4. Podajesz NIP WCRu (każdy na swój). Tyle. Masz kilka miesięcy spokoju. Jak pojawi się znowu wezwanie to znowu chorujesz i powtarzasz formułkę.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Luqart: skąd wziąć NIP mojego WCR? Na stronie MON, wojska ani WCR nigdize go nie znalazłem. Znalazłem starą stronę WKU przed transformacją w WCR, to też był tylko REGON a bez NIP.

Na pewno chodzi Ci o NIP WCR, a nie jednostki do której mam przydział?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
  • Odpowiedz