Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: To bardzo ciekawy temat. Tak, po części też tak mam. Z tym, że ja jednak uważam, że właśnie w jakiś sposób cały czas się rozwijam. Słucham ciekawych podcastów, ostatnio wkręciłem się w elektronikę, no coś tam robię po tej pracy, niemniej nadal wydaje mi się, że mimo że dotykam wielu rzeczy to w żadnej nie jestem jakiś super dobry tak żeby powiedzieć, że coś jest moją pasją i mógłbym
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Tak, też mam takie poczucie, ale teraz mniejsze. Ja co prawda chodzę na siłownię, ale po powrocie do domu i tak ten czas przelatuje przez palce. I to nie, że gram w tym czasie na kompie, bo to byłoby jeszcze pół biedy (przynajmniej bym sobie pograł) - ja tak jakby nic nie robię sensownego, jakiś Internet itd., a jak wieczorem patrzę wstecz, to widzę, że nic nie zrobiłem. Z
  • Odpowiedz
Dodatkowo, obecnie jest kryzys w branży i można wyczytać na wykopie, że każdy rzekomo uczy się po godzinach w obawie przed zwolnieniem ale mnie ten strach w ogóle nie motywuje, chociaż nie wiem jakbym sobie poradził na potencjalnej rozmowie, bo jestem w obecnej firmie od kilku lat i nie chodziłem na żadne

@mirko_anonim: to lepiej zacznij bo ludzie miesiącami zakuwają by zdobyć prace
Teraz IT to wyścig szczurów, jak nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: A może niepotrzebnie się zadreczasz? Mam wielu znajomych z IT, którzy spędzają czas podobnie jak Ty i nie narzekają na to. Większym problemem jest u nich druga połówka, która dodatkowo lubi się przypierdzielic o głupoty xD

Bycie na bieżąco z otaczającym nas światem(polityka itp.) to też jakieś zainteresowanie.

Jeżeli chodzi o mnie to mam podobnie jak Ty, ale jeszcze dodatkowo jest siłownia, a wiosną/latem siłka + rower/tenis. Poza dbaniem o formę
  • Odpowiedz