Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam poważny problem z podejściem do związków i ciekawy jestem czy znajdzie się tutaj ktoś kto ma podobnie.

Na wstępie powiem, że miałem jedną i jedyną dziewczynę w życiu, ale rozstaliśmy się ponad 2 lata temu. Naprawdę ją kochałem, ale okazało się, że bez wzajemności (może nie na początku, ale na pewno pod koniec tego związku). Rozstaliśmy się z jej inicjatywy, a ja przez to, że nie mogłem się z tym pogodzić jeszcze przez jakiś czas utrzymywałem z nią kontakt, pisałem, czasem gdzieś zapraszałem. Dobił mnie fakt, że ona dosyć szybko po mnie znalazła sobie jakiegoś typa i to zakończyło nasz kontakt już z mojej inicjatywy.

Było, minęło, teraz skupiam się na sobie w życiu, ale od czasu do czasu zdarzy mi się umówić na jakąś randkę, bo jednak czasem odczuwam samotność i pojawia się chęć poznania kogoś. Jednak zaraz po randce albo kilku totalnie tracę zainteresowanie, po prostu nie czuję tego czegoś. Niektóre dziewczyny nawet same zagadują, więc to nie jest tak, że inicjatywa jest tylko z mojej strony, ale ostateczne ja je w kulturalny sposób zlewam. Wydaje mi się, że ja już po prostu nie potrafię się w nikim zakochać. Miałem dziewczynę, która była dla mnie 10/10 i naprawdę chciało mi się dla niej starać, a teraz już nie czuję tego w kierunku żadnej dziewczyny. Więc ustaliłem już, że problem jest ze mną, ale co dalej mam z tym zrobić? Próbuję kogoś poznać, po czym przekonuje się, że jednak tego nie chce i cykl się powtarza.

#zwiazki #tinder #podrywajzwykopem

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: zaproponowałbym ci aby więcej przepisać wirtualnie lub przegadać telefonicznie przed spotkaniem z kandydatkami, co by nie być potem rozczarowany, wyznacz sobie jakieś pytania klucze, najwazniejsze wartosci w twoim zyciu co chcesz aby partnerka miała i jak już znajdzie sie taka, to wtedy spotkanie.

ale ogólnie to jak to jest, skoro nie czujesz tego czegoś to znaczy że nie było tej wzajemnej fascynacji, brzydki raczej nie jesteś skoro same piszą.
  • Odpowiedz
Więc ustaliłem już, że problem jest ze mną, ale co dalej mam z tym zrobić?

@mirko_anonim: mam ambiwalentny stosunek do takich melancholików - romantyków

z jednej strony ich trochę podziwiam bo to jest taki "prawdziwy dobry człowiek" - ktoś kto jakby miał laskę tą pierwszą dobrze dopasowaną to by z nią był 30 lat i piękne
  • Odpowiedz
@GoracyDelfin: i co ma to mieć na celu? Nie znasz laski, idealizujesz sobie ją wirtualnie, a realnie może w ogóle nie kliknąć, po co odwlekać spotkanie? Po kilku dniach rozmowy można stwierdzić, czy ktoś nas wstępnie interesuje, a nawet szybciej.
  • Odpowiedz
@cynamonowazaslona:

Nie znasz laski, idealizujesz sobie ją wirtualnie, a realnie może w ogóle nie kliknąć, po co odwlekać spotkanie?

jest match, czyli wizualnie się podoba, zostaje charakter który najlepiej poznasz oczywiście albo a) poprzez spotkanie (które może nie wypalić i stracisz czas) lub b) neutralny grunt - poprzez wywiad tinderowy. Zawsze to praktykowalem i zawsze spotykałem tylko sie z potencjalnymi z którymi mogłoby coś być, dzięki temu omijasz pustaki i
  • Odpowiedz
@cynamonowazaslona: różnica pomiędzy szybki spotkaniem a wywiadem jest taka, że laski często nie godzą się od razu spotkać i same zresztą wolą pisać i to zostaje tak btw, no a jeżeli już dojdzie do spotkania, jak to mówisz, no to jednak musisz się z nią spotkać face2face, jak okaże się pustak, no to jestes w doopie na jakiś czas, bo nie powiesz elo ide, tylko to spotkanie powinno sie w
  • Odpowiedz
A tak poza tym to masz dobry nastrój? Oglądałem filmik na YouTube Jarosława Gibasa, on jest chyba psychologiem, i mówił o marnieniu, i tak mi się z tobą skojarzyło, że taki jesteś w tym co piszesz wyprany z entuzjazmu, nie depresja, ale takie zobojętnienie.
A może jeszcze nie spotkałeś takiej laski, która przebije byłą.
  • Odpowiedz
Moim zdaniem przede wszystkim idealizujesz swoją byłą. Może to zabrzmi brutalnie, ale skoro cię nie kochała i szybko znalazła sobie kogoś innego, to znaczy że taka idealna jednak nie była. Jeżeli cały czas będziesz szukał swoje byłej w innych kobietach, to żadna kobieta nie będzie wystarczająco dobra.
Masz temat starego związku nie zamknięty, skoro po latach dalej myślisz o swojej byłej, kiedy ta ma już swoje życie. Powiem coś, czego wykopki nie
  • Odpowiedz