Wpis z mikrobloga

Witajcie,
Co sądzicie o drogich żarówkach H7? Będzie światło mocniejsze / bielsze / lepsze odcięcie z góry? Mam takie za 20 zł i się zastanawiam, czy te wszystkie obietnice producentów to prawda. Albo - czy jest już jakaś legalna LED retrofit czy jakikolwiek inny patent?

#samochody #retrofity #motoryzacja #led
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@alexxxos: na YT widziałem porównanie dla żarówek H4, dla H7 pewnie też będzie. Ogólnie warto coś lepszego niż marketowe i klosze wypolerować można też kable zmienić i dać przekaźnik od Aku zasilanie prosto jak auto stare to na kablach traci, opory itd... zależy ile lubisz dlubac
  • Odpowiedz
@gitsu: Chłop pyta czy żarówkę zmienić na markową, a Ty chcesz żeby kable wymieniał w aucie żeby świeciła 3% mocniej ?
  • Odpowiedz
Mam takie za 20 zł i się zastanawiam, czy te wszystkie obietnice producentów to prawda.

@alexxxos: Jeśli chodzi o te wszystkie obietnice producentów odnośnie świateł w samochodach w jakiejkolwiek formie to kojarzą mi się one z telezakupami gdzie była kiedyś taka oferta lamp ogrodowych/latarni które miały świecić 40 lat czy coś takiego. Na początku to sugerowałbym sprawdzić czystość lamp/zmatowanie oraz ustawienie świateł a później dopiero żarówki kupować nic nie zarzucam,
  • Odpowiedz
@alexxxos jakie masz lampy? Jak zwykłe halogenowe to kup sobie Philips VisionPkus +60% albo Elta Automotive i będziesz zadowolony ze światła i żywotności ich. Barwa na zwykłej H7 i tak będzie żółtawa.
Jak masz soczewkowe lampy to możesz sprawdzić czy uda się włożyć tam ledową h7. Wtedy masz wybór co do barwy i mocy światła. Wtedy też wchodzisz na aliexpress i wybierasz sobie
  • Odpowiedz
  • 0
@Cztero0404:

Na początku to sugerowałbym sprawdzić czystość lamp/zmatowanie oraz ustawienie świateł a później dopiero żarówki kupować nic nie zarzucam, ale sporo osób ma z tym problem.

Wypolerowane idealnie kilka dni temu.
  • Odpowiedz
  • 0
jakie masz lampy? Jak zwykłe halogenowe to kup sobie Philips VisionPkus +60% albo Elta Automotive i będziesz zadowolony ze światła i żywotności ich. Barwa na zwykłej H7 i tak będzie żółtawa.

Jak masz soczewkowe lampy to możesz sprawdzić czy uda się włożyć tam ledową h7. Wtedy masz wybór co do barwy i mocy światła. Wtedy też wchodzisz na aliexpress i wybierasz sobie

@iquiet: Punto 2, więc halogenowe. Te LEDowe z
  • Odpowiedz
@alexxxos: zalezy co masz na mysli, zwykle zarowki ale +ileśtam mocy szybko się palą (nigdybreaker), świecą troche lepiej. Chinskie ledy swieca duzo lepiej, mi wytrzymały 3lata i sie nie spaliły, ale zmieniłem je na zwykłe żeby nie martwic sie ze jakis policjant sie przywali czy diagnosta na przegladzie. Z tym ze u mnie nawet na najzwyklejszych swieci calkiem niezle
  • Odpowiedz
@alexxxos: Różnica jest widoczna gołym okiem, mnie jakiś czas temu mój mechanik namówił na philipsy za prawie stówę i od tej pory nie kupuje marketówek. A żywotność jednych i drugich wg mnie jest podobna. Kup sobie na testa komplet "lepszej marki" przejedź się najpierw na nich, później wymień na boby z marketu to sam zobaczysz o co chodzi.
  • Odpowiedz
@alexxxos jak do soczewkowej lampy włożysz i ustawisz światła na skp to większość się nie pozna. Jak masz w zderzaku spryskiwacze to dopiero zaglądając do środka lampy by ogarneli, że masz ledy. Ale jak halogenowe to elta automotive
  • Odpowiedz