Wpis z mikrobloga

• 401
@Jogurt123:

Jedynym inwestorem jest 70-letni starzec z Kremla. Zainwestował w to cały potencjał gospodarczy, 40% budżetu państwa, wszystkie zyski z ropy i gazu i życie 700k żołdakow.
Nie każda inwestycja przynosi zyski.
  • Odpowiedz
  • 136
@bigos555

I wrzucili ich właśnie przez tego starca z Moskwy. Co mieli robić? Poddać się i pozwolić się powoli mordować putinowskim ss-manom?
  • Odpowiedz
Poddać się i

@Jabby: No widocznie ci chłopcy tak właśnie chcieli. Lub być gdzie indziej.

Co mieli robić?

@Jabby: Np. złapać ciebie i wrzucić do okopu. Powiedzieliby ci wtedy - no co mamy robić? Poddać się? Walcz, to nie nasza wina. Niegodziwość trzeba nazywać po imieniu, bez względu na to czy kacapska czy ukraińska.
  • Odpowiedz
Jesteś albo konforuskim trollem, albo jesteś niewyobrażalnie głupi.

@Jabby: Ja p------e, jaki stereotypowy wykopek, jedyne co potrafi to chować się za swoim tępym chamstwem, bo inaczej jego świat runąłby w gruzach. Jak tak można empatyzować z ludźmi i patrzeć na sprawy z różnych perspektyw i widzieć złożoność problemu? Już mnie wyzywali od ukrofili banderowców i kacapskich onuc na zmianę, więc nic nowego. Ziew.
  • Odpowiedz
@bigos555

Masz rację, na szybkości przeczytałem co napisałeś i trochę inny wydźwięk odebrałem. Przepraszam.

Odnosząc się (już merytorycznie). Takie działanie to niegodziwość, ale zaatakowany, mniej liczebny kraj nie ma po prostu innych możliwości. Inaczej by nie mieli żołnierzy niezbędnych do obrony kraju. Jednak jak już mamy szukać winnego losu tych ludzi to szukajmy u agresora a nie zaatakowanego kraju który siłą rzeczy jest zmuszony do takich działań - alternatywą jest przegrana
  • Odpowiedz
@michal818: weź leki, gdzie tu jest napisane coś o historii Polski? Boli was saszki że djengi się skończą i mentalni spadkobiercy bandery nie będą mogli zarabiać na wojnie XD
  • Odpowiedz
@Jogurt123 @michal818 wszyscy co tak pierdół a o amerykańskim MIC, przemyśle zbrojeniowym, całkowicie pomijają przemysł zbrojeniowy Rosji i przemysł wydobywczy. Juz w takim wypadku nie gadają, że to oni nakręcili na wojnę, lobbowali u Putina i czerpią z tego zyski. A do wojny na Ukrainie niemal cała armia rosyjska opierala się na zapsasach z zimne wojny. Teraz mogą klepać nowy sprzęt i zgarniać za to kasę.
  • Odpowiedz