Wpis z mikrobloga

@xdTM bo firmy się zorientowały, że scrum to jeden wielki scam a scrum masterzy nie dostarczają żadnej mierzalnej wartości dla projektu i są tylko kosztem
  • Odpowiedz
@e-stark: Jestem stary i nadal nie rozróżniam czym się charakteryzuje PM /SCRUM MASTER UX/UI i inne g---o zawody, jakby nie możnabyło brać całego kontraktu na b2b. A nie zatrudniać się jak małpa na godziny. Stara zasada POLAK nigdy wam nie da zarobić. A zagraniczniakom musisz przynosić wartość.
  • Odpowiedz
@barber-barberski scrum master pilnuje żeby był scrum i pomaga usuwać przeszkody żeby zespół mógł pracować w scrumie i ewentualnie robi warsztaty jak mu się wydaje że ludzie nie ogarniają scruma
PM to ten co dba o to żeby kasa się zgadzała i żeby ludzie nie p------------i budżetu na niepotrzebne rzeczy
UX/UI designer projektuje ładny przepływ informacji między ekranami żeby użytkownik nie dostał oczopląsu. W sumie chyba najbardziej przydatna z tych trzech
  • Odpowiedz
@e-stark: na koniec dnia to i tak niepotrzebne etaty bo na PM'a idą ludzie po filozofii na scrummastera jakieś randomy po kursie, a UX ładnie wygląda tylko na figmie.( ͡° ͜ʖ ͡°) I nie obsługuje przypadków brzegowych. I jak zmienisz język np. na niemiecki to cały layout wygląda jak kupa.
  • Odpowiedz
@e-stark: nie wiem chyba nie spotkałem się, z dobrym ux/ui jestem fanem np. lychess. Tak jak mówię jestem stary, uważam, że produkt to całość, i wierzę w jakiś T-shape competencies. UX może nadać jakiś feel zrobić parę makiet ale pod koniec dnia. To i tak nie ma znaczenia. To tak samo jak z architekturą łeb se wymyśli jakieś chuje muje co ładnie wyglądają na renderach ale pod koniec dnia to
  • Odpowiedz