#silownia hej czy ktoś z was przerzuca żelastwo i ma nadciśnienie? Miałem wyniki holtera ciśnieniowego w granicach 140/100 dostałem jakieś tabsy od kardiologa i unormowało się do 120/70 ale nie wiem jak wrócić do silki z tym, kupić jakąś opaskę do mierzenia i sprawdzać w trakcie treningu? W takim razie czego pilnować? Dziękuję za wszelkie podpowiedzi :)
1) opaska to Ci tętno zmierzy po pierwsze jeśli mowa o typowej a nie tętno 2) 140/100 to nie tragedia 3) Jak masz 120/70 to masz 120/70 niczym się nie różnisz od zdrowej osoby na lekach 4) Mierzenie ciśnienai podczas ćwiczenia xD tak się nie
@Kasahara: no umrzeć jutro nie umrze ale ogólnie to już całkiem niehalo. szczególnie drugie. w tym kraju zbyt niepoważnie się podchodzi do tematow nadciśnienia.
@Sentinel21379: ćwicz normalnie. Ja miałem spoczynkowe 160/110 teraz 130/90 średnio. Z pulsem problemu nie mam. Nie ma narzędzia poza holyerem, które będzie Ci mierzyło ciśnienie. A jak jakąś opaska mówi że to zrobi, to kłamie.
@Sentinel21379: Ja bym pogrzebał w diecie i odpowiednim nawodnieniu. Nawodnienie, wiadomo podstawa, minimum 3l dziennie. Mówiąc o diecie należy wyrzucić z niej wszystkie tłuszcze trans i zredukować do zupełnego minimum cukier. Jeżeli ciężko Ci go odpuścić możesz wrzucać coś potreningowo. Dobrze też jeść tylko 3 razy dziennie, a nie 5 jak to niby zalecają te fit dietki.
Co do mierzenia ciśnienia podczas treningu to nonsens, to jakbyś mierzył cukier po
@Kasahara: dziękuje za odpowiedź, btw pamiętam jak Cię oglądałem na YouTube chyba to był kanał h2p czy coś takiego z taką babką filmiki, mega pozytywny byłeś w tym toxic gownie które rzuciłem XD
@karl-barkstead: dziękuję bardzo za odpowiedź, właśnie nawodnienie to nic bo ja cale życie piję po 5 litrow dziennie bo tak już mam i każdy się śmieje XD ale problemem jest dieta i e-szlugi i z tego schodzę powoli bo moja kondycja to żart
@Kasahara: jeszcze jedno, ten lekarz cwel się spruł do mnie że 120kg ważę i że do trumny się wybieram w tym wieku z takimi wynikami -25 lvl (taką mam genetykę, ważę 120 a wyglądam jak bym 100 przekroczył i był lekko podlany z mięśniami rozbudowanymi łap i klaty). Dlatego też się lekko obsralem i myślę czy coś zmieniać schodzić na siłę do 85 czy 90 gdzie ja wtedy wyglądam jak
1) opaska to Ci tętno zmierzy po pierwsze jeśli mowa o typowej a nie tętno
2) 140/100 to nie tragedia
3) Jak masz 120/70 to masz 120/70 niczym się nie różnisz od zdrowej osoby na lekach
4) Mierzenie ciśnienai podczas ćwiczenia xD tak się nie
@Kasahara: no umrzeć jutro nie umrze ale ogólnie to już całkiem niehalo. szczególnie drugie. w tym kraju zbyt niepoważnie się podchodzi do tematow nadciśnienia.
Dobrze też jeść tylko 3 razy dziennie, a nie 5 jak to niby zalecają te fit dietki.
Co do mierzenia ciśnienia podczas treningu to nonsens, to jakbyś mierzył cukier po