Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jedynym interesem polski w obecnej chwili jest Białoruś i Ukraina bez wpływów Rosji i zintegrowana z zachodem.

Tymczasem piwniczaki i konserwatyści uznają, że najważniejsze jest aby utrzeć nosa lewakom? Tak. I nie ma dla nich znaczenia, że Trump może spowodować stacjonowanie rosyjskich czołgów pod Przemyślem i ciągłej destabilizacji naszego kraju co sprawi, że gospodarka zacznie siadać. Ma znacznie, jedynie to, że utrze się nos Julkom z tiktoka i LGBT. PiS się cieszy, wiwatuje chociaż jest to przeciwko naszemu interesowi.

A wiecie co jest najciekawsze?

Kiedy zaczął się atak hybrydowy z Białorusi, to na antenie TVN 24 widziałem poważne rozmowy poważnych ludzi debatujących czy PiS nie dogadał się z Białorusią bo skoro obrona granicy zwiększa mu poparcie, to przecież musi być w zmowie, a PO wzięło na swoje listy Ochojską, jaka teraz jest marginalizowana i udzieliło poparcia ruchom skrajnie pro imigranckim chociaż też ich projekt dotyczący imigracji jest bardzo rozsądny i jest tego przeciwieństwem.

Naszym problemem nie są poglądy polityczne tylko ludzie tak prości, że trzeba do nich przemawiać jak do dzieci "my dobro, tamto zło", najprostszym, prymitywnym przekazem. To nie jest symetryzm, PO jest lepsze od PiS, ale PiS to nie jest czyste zło. Wy nie umiecie stopniować, jeśli nie będzie się wprost zaznaczą, że to Konfederacja, nie PiS jest największym zagrożeniem to ludzi zlekceważą to zagrożenie.

Tak jak mężczyźni odpowiadają za obecną sytuację na rynku matrymonialnym, tak to wyborcy i ich niski poziom moralny odpowiadają za dostosowywanie narracji wyborczej do ich możliwości. Politycy nie są kłamliwi, to ludzi chcą kłamstw i potwierdzenia, że człowiek z jakim się nie zgadzam jest czystym złem bez ludzkich odruchów.

Czy ktoś tutaj myśli?

#przemyslenia #socjologia #polityka

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Kiedy zaczął się atak hybrydowy z Białorusi, to na antenie TVN 24 widziałem poważne rozmowy poważnych ludzi debatujących czy PiS nie dogadał się z Białorusią

@mirko_anonim:Jako lib-lewak ja ich nie widziałem. Nie widziałem ŻADNEJ sensownej debaty o imigracji prawde mówiąc, po żadnej stronie, nad czym bardzo ubolewam bo to jest paliwo dla konfiarzy.

Za to pamiętam że jak Marcin Meller w Dzień Dobry TVN powiedział że Polska nie może przyjąć
  • Odpowiedz