Wpis z mikrobloga

  • 0
@Leszcz_pancerny_w_rzucik_malowany: Ciężko, bo tak naprawdę wszystko na oko robione. Mniej więcej z pamięci jakoś tak:

- 2 cebule i 4 ząbki czosnku podsmażyć na złoto na maśle
- na osobnej patelni na maśle podsmażyć grzyby z 10 min (tak jakoś 4 garści miałem tych grzybów)
- zalać jakoś 100ml wina wytrawnego białego i 150ml bulionu wołowego, 120ml śmietany 30%
- dodać cebulę z czosnkiem, 5kulek ziela, 3 l. laurowe, łyżeczkę papryki wędzonej, świeży tymianek
  • Odpowiedz
2 cebule i 4 ząbki czosnku podsmażyć na złoto na maśle

- na osobnej patelni na maśle podsmażyć grzyby z 10 min (tak jakoś 4 garści miałem tych grzybów)

- zalać jakoś 100ml wina wytrawnego białego i 150ml bulionu wołowego, 120ml śmietany 30%

- dodać cebulę z czosnkiem, 5kulek ziela, 3 l. laurowe, łyżeczkę papryki wędzonej, świeży tymianek i dużo pieprzu świeżo mielonego

- redukować do odpowiedniej konsystencji (można też zagęścić skrobią ziemniaczaną)

- zamiast soli dodawać
  • Odpowiedz