Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#pracbaza

Muszę się komuś wyżalić, ale mi wstyd pod moim nickiem.
Tak w skrócie. Pracuję w firmie budowlanej u swojego taty. Obecnie jest sytuacja taka, że albo ja, albo mój znajomy z pracy dokładamy się do materiału żeby reszta chłopaków miała jak pracować.
Mój tata nie dokłada praktycznie do materiału i twierdzi, że on nie ma kasy. W firmie ciągle zalegają wypłaty, ja dostaję najpóźniej ze wszystkich, ostatnio dostałem trzy zaległe wypłaty...

A wiecie co robi mój ojciec? Troszczy się o to żeby tylko dostać Merola w kredyt na firmę xD
Jak tylko o tym usłyszałem to stwierdziłem, że już nigdy nie dołożę hajsu swojego na tą firmę. Jeżeli dla niego pokazywanie się przed rodziną i reszta znajomych itp.

R---------a mnie postawa taty, ja już od jakiegoś czasu próbuję zmienić branże i uczę się od pół roku programowania żeby móc polepszyć swoją sytuację życiową.
Tym bardziej, że z roku na rok mam coraz więcej obowiązków, a z roku na rok coraz mniejsze zarobki.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dziwne,że jak ojciec taki nieodpowiedzialny, to firmę zdołał utrzymywać. Wymiksuj się z tego, bo tylko za ojca będziesz świecił oczami.
  • Odpowiedz
uczę się od pół roku programowania żeby móc polepszyć swoją sytuację życiową.

@mirko_anonim: A kto ci nagadał, że nauka programowania polepszy twoją sytuację życiową.

P.S. Tak, wiem, to bait. ale taki 3/10, więc odpisałem.
  • Odpowiedz
firma jest obecnie na skraju upadku, nie wiem jak długo się utrzymamy na rynku. Mamy co chwilę konto blokowane, bo coś nie jest opłacone.

@mirko_anonim: stary niech ginie, ty otwórz swoją firmę i przejmij pracowników.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jeżeli wiesz jak to wszystko działa, to zakładaj swoją działalność, podbierz staremu najlepszych pracowników. Kontakty u dostawców i potencjalnych klientów powinieneś już mieć.
  • Odpowiedz