Wpis z mikrobloga

#googledrive #video #google #poczta Hej, czy istnieje moze jakies narzedzie, ktore pozwoli mi zgrac plik video udostepniony na dysku google, ale bez mozliwosci pobrania? Mam jakis stary kurs przez kogos udostepnionu i boje sie, ze pewnego dnia mi zniknie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gaski: Skoro możesz go obejrzeć to znaczy że możesz go pobrać. A jak przekombinowali tak jak w HLS że plik podzielony na tysiąc małych to zawsze możesz se odpalić OBS'a i zgrać ekran.
  • Odpowiedz
  • 0
@dktr: jest w calosci, jednak nie ma mozliwosci pobrania, bo plik jest chyba(?) udostepniony tylko do odczytu. JNa 100% nie ma mozliwosci pobrania
  • Odpowiedz
@gaski: Skoro twoja przeglądarka wyświetla film znaczy że go wcześniej pobrała, lub pobiera w trakcie oglądania. A co przeglądarka sobie pobiera sprawdzisz w narzędziach deweloporskich - F12, zakładka sieć.
  • Odpowiedz
@gaski: no często wystarczy otworzyć bezpośrednio plik wideo z linku jak podał wyżej: F12 → Sieć, wchodzisz na konkretną stronę, otwierasz F12, klikasz odtwarzanie wideo lub odświeżasz całą stronę, zależnie jak zrobili kiedy się ładuje, no i widać tam pobierane pliki.

Mogą być zabezpieczenia np. sprawdzanie nagłówka referer i leci tylko jak jest wywołany przez stronę a bezpośrednio nie (ale można ręcznie wpisać).
  • Odpowiedz