Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam rodzicow dla ktorych najwazniejsi jestesmy my, czyli dzieci. Mozna pomyslec ze wygryw i w ogole ale ja chcialbym zeby na stare lata mysleli bardziej o sobie. Bardzo ciezko pracowali cale zycie, wlasciwie od zera do klasy sredniej jakby to powiedzial Walaszek. Ja chcialbym zeby w koncu pomysleli o sobie. Obecnie co odloza to wciskaja mi i bratu bo mamy kredyty na mieszkania ale obaj jestesmy programistami35k i bez problemu sobie to splacimy sami. Chcialbym zeby cos dla siebie zeobili, kupili auto, pojechali na wakacje, poki co wszystkie wycieczki na jakie jada ja im kupuje bo sami z siebie wola siedziec i pracowac. Troche mentalnosc PRLu. Czy da sie cos z tym zrobic? Nie chce aby ostatnie lata zycia poswiecali tylko nam #rodzina

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Rzadko się udzielam w tym tagu (zapomniałem że istnieje coś takiego na wykop) ale tak jak pisze @thomeq ...staraj się aby w ich ,,finansowaniu'' była Wasza obecność. Tata to dalej ,,alfa'' pomimo wieku a mama dba o swoje potomstwo w pozytywnym znaczeniu. Sam mam już niedługo 50+ i świata nie widzę poza córką i wnuczką...a mam jeszcze syna 12 lat :) I z perspektywy ojca i matki wyznaczyliśmy
  • Odpowiedz