Aktywne Wpisy
Obecnie za 38m2 płacę 800zł czynszu w mieście powiatowym. W zasadzie całe miasto ma podobne czynsze. Kuzyn we Wrocławiu płaci za podobne 1200zł. Oczywiście, wiem, że są też niższe stawki. Zastanawia mnie jednak, co zrobią ludzie za 20 lat - 30 lat, gdy już spłacą wrocławską/warszawską/gdańską/krakowską...itp. hipotekę i czynsz będzie większy od emerytury. Na luzie pójdzie do 2000-3000 zł
Przecież sprzątaczka, konserwator też muszą zarobić. Remonty budynków muszą kosztować. Unia Europejska wymusi
Przecież sprzątaczka, konserwator też muszą zarobić. Remonty budynków muszą kosztować. Unia Europejska wymusi
wfyokyga +176
Gdy wracasz po banie za rasistowskiego mema
Apropo takiego Walutomatu to z tego co się orientuję to łatwiej przelać kasę na inny rachunek np w $. Banki to zazwyczaj biorą za przelewy większe pieniądze. Tak samo Revolut to zawsze łatwiej i taniej przelać kasę.
Co do N26 to chodziło o to, żeby pieniądze leżały poza PL w razie W. Pewnie w przypadku Revoluta podobnie. Jak leżą w banku w PL to nigdy nie wiadomo jakby co je*ło u nas.
#cinkciarz #walutomat #revolut #n26 #wise #paypal
Gdzie lepiej trzymać walutę?
@mgralien: A zastanawiasz się? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mają expresowe przelewy w razie potrzeby
@mgralien: Oba mają licencję bankową, więc o co chodzi w tym pytaniu?
Revolut niby też i pewnie to przezorna ostrożność, ale oni mają licencję bankową z Litwy i też gwarancje tamtego odpowiednika naszego BFG. Mnie, dla trzymania oszczędności, transakcje to co innego, to jednak nie przekonuje, bo Litwa to jest maleńki kraj wielkości Warszawy z okolicą, a Revolut to
Revolut przy N26 nie ma podlotu. Wiele moich niemieckich kontaktów ma właśnie konto w N26.
Podchodziłem naprawdę sceptycznie na samym początku, ale z czasem to minęło. Gdybym miał gdzieś trzymać 20 albo 50 tysięcy euro na pewno nie wrzuciłbym tego na jakiegoś Revoluta.
Santander niemiecki ma przelewy do N26 w
Raz kobieta w perfumerii kliknęła mi euro i skasowało 5 euro więcej niż bym w złotówkach zapłacił. Marze za przewalutowanie N26 ma jakieś minimalne a kurs bardzo dobry. Czasem płaci się mniej niż polska karta w złotówkach. Nielogiczne a prawdziwe