Wpis z mikrobloga

Kurde wyskoczył mi dzik jak jechałem samochodem, na szczęście jechałem wolno i walnął mi tylko w bok ale niestety trochę przerysował drzwi.

Czy z AC mogę powołać się na takie coś żeby dali mi kasę na polerkę lakieru, ewentualnie na lekkie malowanie?

#samochody #ubezpieczenia
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@markhausen: co to za pytanie, zawsze może wybrać miejsce w którym go nie było

Podejrzewam że dzikowi nic się nie stalo

Po za tym przy AC może powiedzieć że ktoś go przerysował na parkingu bez monitoringu
  • Odpowiedz
@revoolution: chodziło mi o to, że jeżeli jest to teren leśny/zalesiony i nie ma znaku A-18b, to można próbować dochodzić odszkodowania albo u zarządcy drogi, że nie informuje o występowaniu niebezpieczeństwa lub w nadleśnictwie.

Tutaj trochę napisane o tym.
  • Odpowiedz
@Leotard00: z AC zrobią ci właściwie wszystko, jeśli to normalne AC, a nie jakaś bieda wersja z naprawami u Mietka z udziałem własnym albo minimalną wysokością szkody
  • Odpowiedz
kto mi powie jak mam uważać na wskakujące na drogę sarny jadąc 140 na autostradzie XD

@macan: autostrady sa przewaznie 'w szczerym polu', wiec widac co sie dzieje na poboczu, a nie ze ci z lasu wyskakuje dzik ;).

No ale ssczerze? Nie ma. Tak jak nie zawsze uda sie zareagowac jak ci debil zmieni pas 30m od ciebie. Jezdzic, obserwowac ;)
  • Odpowiedz
@KupujacKarmeDlaKotaNieMajacKota: widać xd ja nie mam co robić, tylko patrzyć poza barierki na autostradzie, na drogę patrzę.

Nie wiem, czy kiedyś CI wbiegło zwierzę pod auto, ja trafiłem sarnę mając stówę na liczniku. Nie ma szans na reakcję. To zarządca autostrady powinien po prostu zrobić wyższe płoty i szczerze to uważam za żałosne, że można sobie bezkarnie postawić taki znak na autostradzie, a potem ukarać kierowcę mandatem za to, że
  • Odpowiedz
w ogóle konia z rzędem temu, kto mi powie jak mam uważać na wskakujące na drogę sarny jadąc 140 na autostradzie XD

@macan: raz mi jakiś typ na fb napisał, że trzeba wolniej jechać xddddd
  • Odpowiedz
jezdzisz 140 jak jest znak uwaga zwierzeta? ja p------e, co za gosc :-)

@nobrain: jaki jest sens istnienia autostrady w takim razie, na której na odcinku 90 km należy jechać 80km/h, bo "uwaga zwierzęta"? Uprzedzam: to nie jest czynnik zmienny jak mgła czy deszcz, który czasem jest, a czasem nie.
  • Odpowiedz