Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
W od niesieniu do wpisu:
https://wykop.pl/wpis/78823571/mieszkanie-pracait-medycyna-lekarze-jak-to-mozliwe

cytowany tekst Jak to możliwe że niemal każdy lekarz, którego znam ma CO NAJMNIEJ po kilka mieszkań, a wciąż narzekają że za mało zarabiają? Przecież ci ludzie jeżdżą nowymi autami z salonów.

Jak to się mówi "wszystko jest możliwe, kiedy kłamiesz".
Rada ode mnie: wyjdź z piwnicy, ogarnij się, nabądź trochę wiedzy o świecie, to może wtedy nie będziesz musiał zazdrościć innym zarobków.

PS: Auto z salonu, to nie jest luksus jak masz fach w ręku i nie musisz do tego być lekarzem.

#mieszkanie #pracait #medycyna #lekarze

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

@szklarskaporeba +22
#mieszkanie #pracait #medycyna #lekarze

Jak to możliwe że niemal każdy lekarz, którego znam ma CO NAJMNIEJ po kilka mieszkań, a wciąż narzekają że za mało zarabiają? Przecież ci ludzie jeżdżą nowymi autami z salonów… skoro od polityków wymagamy moralności i
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:

PS: Auto z salonu, to nie jest luksus jak masz fach w ręku i nie musisz do tego być lekarzem.

No niezłe macie wyobrażenia lekarze, obecnie większość specjalistów zarabia w przedziale 8-20k brutto (a nawet bliżej dolnych widełek). Przeciętny inżynier po politechnice zarabia mniej niż pielęgniarka. Oczywiście, można iść wziąć sobie auto w leasing, który będzie obciążał budżet, ale nikt poważny na to się nie zdecyduje.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP):

No niezłe macie wyobrażenia lekarze

W 2023 sprzedano 475 tysięcy nowych aut osobowych i bynajmniej nie był to rekord. Chcesz mi wmówić, że to wszystko lekarze?
  • Odpowiedz
No niezłe macie wyobrażenia lekarze, obecnie większość specjalistów zarabia w przedziale 8-20k brutto

@Reretos: podstawy za etat, ale do tego wjeżdżają dodatkowe dyżury, prywatna praktyka i nagle nie jest wcale tak źle
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: @Reretos @mirko_anonim

Prawdziwy bogacz to dla mnie ktoś kto w wielu 25-35 lat w obecnym świecie może sobie wsiąść 2-4 miesiące urlopu co roku i mimo to zarobić przynajmniej średnia krajową na zachodzie Europy.

Bo Co z tego że będę brał 3-5 tygodni urlopu na rok i zarabiał troszkę więcej jak to jest granica niewolnictwa
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP):

mi chodziło o specjalistów z innych branż

Znamienne, że w bajki o zarobkach lekarzy wierzy akurat ktoś, komu czytanie ze zrozumieniem sprawia problem.

A wielu staruchów żałuje że tyle pracowali i im życie przeleciało przez
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
spokojny-opowiadacz-66: może i bym broniła lekarzy ale wiem że jesteście tacy sami i również bardzo chętnie bronicie swoich "interesów" monitorując innych więc bardzo dobrze że ktoś wam zagląda w d/pska z zawiści.

samorządy lekarskie to mafia w mafii i ja na przykład przez wasze lobbowanie nie będę mogła sobie zapewne za kilka miesięcy zafundować - na własne życzenie - np zastrzyków dożylnych z witaminami bo ich stosowanie wg was "nie jest zgodne
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP):

"nie jest zgodne z aktualną wiedzą medyczną".

Ale ty wiesz lepiej. Pewnie masz jakieś fachowe źródło?

zastrzyków dodam w najgorszym razie innertnych z punktu widzenia
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
świadomy-wizjoner-68: Sam stworzyłeś "chochoła" z d/py:

- piszesz że "gdyby coś" to ja "na pewno bym coś" innego.
- w skutkach ubocznych celowo pomijasz bezwzględną deklarowaną statystykę skutków ubocznych i dodatkowe porównanie ich z jakościowymi i ilościowymi "skutkami ubocznymi" choroby magicznie wygasłej w lutym 2022 roku
- odnosisz się wyłącznie do "doniesień" bańki pompowanej przez samorządy zawodowe i media (wyłącznie polskie dodam), które mimo że faktycznie "amantadynę" wzięły sobie na cel jako wroga publicznego
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP):

w skutkach ubocznych celowo pomijasz bezwzględną deklarowaną statystykę skutków ubocznych

No to podaj ta statystykę.

odnosisz się wyłącznie do "doniesień" bańki pompowanej przez samorządy
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP):

cytowany tekstNo nie manipulancie. Ty przywołujesz, ty podajesz bo to co zrobiłeś można napisać o każdym leku dosłownie, np o mikrodawkach aspiryny stosowanych przeciwzakrzepowo.

Nie, to ty napisałaś, że "lek nie ma w zasadzie żadnych skutków ubocznych" a teraz nie potrafisz się przyznać do błędu.

Znowu chochoł i deflekcja połączona z niewiedzą. Meritum
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Zdaje się, ze mod nie puścił mojego wczorajszego posta, więc napiszę jeszcze raz w łagodniejszym tonie:

Znowu chochoł i deflekcja połączona z niewiedzą. Meritum ośle.

Meritum jest takie, że obaliłem twoją tezę. Teraz miotasz się od ściany do ściany, bo nie potrafisz udowodnić mi kłamstwa, a ja spokojnie siedzę i patrzę jak się pogrążasz.
Rzucasz łacińskie słówka, żeby wydać się mądrzejszą niż faktycznie jesteś, ale zapomniałaś o najważniejszym: "Actori
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
niepokonany-odkrywca-80: Niczego "nie obaliłeś" bo do niczego się nie odniosłeś konkretnie. Najbardziej "merytoryczną" częścią twojego wyrzygu było zmanipulowanie treści ulotki przez brak podania częstości występowania skutków ubocznych leku (które ma każda substancja czynna) oraz skonfrontowania ich ze skutkami przebiegu i powikłaniami po infekcji koronawirusowej.

Nie potrafisz nawet ogarnąć podpunktów danej wypowiedzi (przy czym piszę ponownie że to że ogarniasz wyłacznie zdania proste to twój problem). Przesyłasz linki do jakichś kroplówek gdy z
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP):

cytowany tekstNiczego "nie obaliłeś" bo do niczego się nie odniosłeś konkretnie. Najbardziej "merytoryczną" częścią twojego wyrzygu było zmanipulowanie treści

Bla, bla, bla... kolejne żałosne próby przykrycia twojej niewiedzy.
  • Odpowiedz