Aktywne Wpisy
eaxata +5
Zauważyliście, jaki świat się stał sztuczny jakoś przez ostatnie 20 lat? Nie ma nic pewnego, wszystkie media podają zniekształcone, albo niewiarygodne informacje, wszystkie autorytety poupadały, cały czas ktoś nas próbuję oszukać, producent zmienia skład pasty do zębów na gorszy i tłumaczy się tym, że to w trosce o lasy deszczowe. Kupujesz napój w którym jest tyle cukru, że jakbyś zjadł tą ilość cukru to byś się porzygał, a na opakowaniu tego napoju
Majster12 +15
Mój pierwszy kociak.
Szukam transportera, czy ktoś mógłby jakiś polecić? Taki aby trochę posłużył, i gdy kicia podrośnie żeby się w nim zmieściła.
Dusty pozdrawia
#koty #kiciochpyta
Szukam transportera, czy ktoś mógłby jakiś polecić? Taki aby trochę posłużył, i gdy kicia podrośnie żeby się w nim zmieściła.
Dusty pozdrawia
#koty #kiciochpyta
Jak to możliwe że niemal każdy lekarz, którego znam ma CO NAJMNIEJ po kilka mieszkań, a wciąż narzekają że za mało zarabiają? Przecież ci ludzie jeżdżą nowymi autami z salonów… skoro od polityków wymagamy moralności i przyzwoitości w tym zakresie , to dlaczego lekarze są wyjątkiem?
Dla przykładu - przeciętny członek rady nadzorczej w banku zarabia (wg ujawnień bankowych) od 15 do 25 k. PRZECIĘTNY lekarz zarabia 40k. O wiele trudniej zostać członkiem rady nadzorczej banku niż przeciętnym lekarzem xd ….
Zawód lekarza się dziedziczy. Dzieci lekarzy to bananowe oskarki żyjące kilka poziomów wyżej niż ich rówieśnicy.
Ja płacę kilkadziesiąt tysięcy złotych w podatkach rocznie tylko po to żeby taki lekarz oligarcha kupił sobie kolejne mieszkania i przeznaczył na wynajem dla klasy niższej.
@szklarskaporeba: przeciętny lekarz zarabia 14k. Taka jest mediana zarobków w raporcie na który powoływała się ministra zdrowia. Z tego samego raportu wynika również że 80% specjalistów i 90% lekarzy bez specjalizacji zarabia poniżej 3 średnich krajowych
Po co tak kłamiesz?
@szklarskaporeba: otóż nie, w tamtym raporcie były uwzględnione również umowy B2B. Przecież ten słynny neurochirurg zarabiający 300k to właśnie B2B.
Ja nie zaklinam rzeczywistości. Ja powołuje się na oficjalne dane. To ty wysysasz informacje z