Aktywne Wpisy

Tyfus +6
Cena za wniesienie płytek gresowych (samo wniesienie) na 2 piętro z windą 1000kg za 700 PLN to jest scam czy uczciwa cena?
Większość płytek będzie w paczkach ich waga około 40 kg. Największe płytki 120x120 7 sztuk.
#transport
Większość płytek będzie w paczkach ich waga około 40 kg. Największe płytki 120x120 7 sztuk.
#transport

Wraczek +389
W jaki sposób poprawić demografię, otóż należy dalej inwestować w emerytów, 13+, 14+, oraz wmawiać im że są skarbem narodu.
Jednocześnie młodzi wysłuchują jacy to są nieporadni, bo nie chce im się zapisać do kolejki aby otrzymać mieszkanie z przydziału, albo dlaczego nie kupią działki pod miastem za flaszkę wódki i warhlaka jak to zrobił Jasiek w 90 roku.
Waloryzacja emerytur, gdzie i tak przysługuje im kilkukrotnie razy więcej aniżeli wypracowali, bo czy się
Jednocześnie młodzi wysłuchują jacy to są nieporadni, bo nie chce im się zapisać do kolejki aby otrzymać mieszkanie z przydziału, albo dlaczego nie kupią działki pod miastem za flaszkę wódki i warhlaka jak to zrobił Jasiek w 90 roku.
Waloryzacja emerytur, gdzie i tak przysługuje im kilkukrotnie razy więcej aniżeli wypracowali, bo czy się

Jak wiadomo jadąc za granicę przepisy wymagają od nas wyposażenia jedynie takiego, jakie jest w kraju rejestracji (a więc jak kraj X wymaga apteczki to my tej apteczki mieć nie musimy bo u nas nie jest obowiązkowa) co jest całkowicie logiczne.
Ale jak jest z... oponami zimowymi? Niektóre kraje mają wymóg ich zakładania, ale no nasz, nie ma, więc jeśli dobrze myślę to też nie musimy ich mieć gdy wjeżdżamy do tegoż kraju. Ktoś coś więcej wie na ten temat?
inb4 pytam czysto teoretycznie, całoroczne here więc w------e i tak.
#prawojazdy #motoryzacja #prawodrogowe #pord #przepisydrogowe
Ale konkretny proszę.
Może, oczywiście. Ale cały czas w przypadku wyposażenia auta wymagane jest tyło to co w kraju rejestracji bo to reguluje KW.
@Krupier: Co to za bohater, który stawia opór Krupierskiemu Imperium? :D
Na jakiej zasadzie te zimówki są wymagane w innych krajach? Jakiś okres czy jak śnieg spadnie?
@Krupier: Opona nie jest elementem wyposażenia jak apteczka czy trójkat... Musisz przestrzegać przepisów bezpieczeństwa danego kraju, a tym jest "situative Winterreifenpflicht" - czyli opona zimowa.
Przepis nie mówi wprost o wyposażeniu, o to chodzi właśnie, a o spełnieniu warunków wymaganych w kraju rejestracji. Mając opony letnie spełniasz te warunki więc nie musisz specjalnie zakładać zimówek jadąc do Niemiec czy gdzie tam
Nie wiem, ponoć w niektórych krajach po prostu w danym okresie trzeba mieć zimówki i elo. XD
Całe życie wyrąbane w to miałem więc nie wnikałem mocno.
To nie przyjmę.