Wpis z mikrobloga

"Chat GPT vs Gemini vs Claude okiem prostego frontendowca!"

"W dzisiejszym odcinku zmierzymy się z trzema gigantami w świecie AI – Chat GPT, Gemini i Claude! Jako prosty frontendowiec przetestujemy, jak te modele radzą sobie z „promptowaniem” komponentu do ustawiania hasła."

"Przyjrzymy się, jak każdy z chatbotów reaguje na nasze polecenia, jakie generuje rozwiązania i które z nich sprawdzają się najlepiej w kontekście użyteczności i jakości kodu."

#ai #sztucznainteligencja #artificialintelligence #polska #programowanie #frontend #ciekawostki #komputery #informatyka #technologia
kkecaj - "Chat GPT vs Gemini vs Claude okiem prostego frontendowca!"

"W dzisiejszym ...
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@OpowiedzMiCos odpowiesz mi dlaczego masz takie zdanie o nim? Osobiście uważam, że "tworzenia przepisów do składników w lodówce" jest przerostem formy nad treścią i bez sensu ale np tworzenie, analizowania kodów programistycznych nawet na poziomie mid jest ok. Poruszanie się po limuksowym terminalu też zaskakująco dobrze sobie radzi. Jakieś sprawy techniczne, programowe wychwytuje różnice w kilka chwil... Nie trzeba o nic pytać pryszczaków na grupkach fb czy specjalistycznych forach
  • Odpowiedz
Obejrzałem i troszkę słabo. Ani jeden nie wykorzystał signals, a w Angular 18 walidacja hasła to aż się prosi o computed signal i ustawienie detection na OnPush.
Ogólnie jakość kodu od na poziomie solidnego juniora, może mida, ale do seniora to temu daleko.
Co gorzej Panowie prowadzący też najwyraźniej nie znają mocy nowych funkcji Angular 18, bo w ogóle o tym nie wspomnieli.
  • Odpowiedz
@roc-aleifir: Oho, odpalił się mitoman, programista, miłośnik nowinek... jak ja takimi gardzę.
Wiesz czym się różni solidny junior od seniora?
Tym że solidny junior cały czas przypierdala się o to, że coś można zrobić lepiej i pokazuje ile to on wie i potrafi a solidny senior mówi: "skoro działa i spełnia wymagania, to po co zmieniać".
Kiedyś zrozumiesz dlaczego. Np. jak po piwniczeniu cały weekend nad nowym funkcjami
  • Odpowiedz
@OpowiedzMiCos: u mnie w pracy się podniecają, bo dzięki chatgpt już nie zlecamy pisania drugorzędnych artykułów ghostwriterom. Mój znajomy grafik też ma mniej pracy, bo dawniej robił jakieś plansze dla youtuberów, a teraz korzystają z AI.
  • Odpowiedz
Deweloperem nie jestem, ale IMHO oczekiwanie od chatu, że wypluje ci taki kod, jaki masz w głowie, nie informując go o twoich oczekiwaniach to w c--j nieadekwatne myślenie. Kazali mu zrobić to zrobił, kierując się tym o co go poprosili a nie na zasadzie 'tu jeszcze powinno być to, powinny byc klasy, powinny byc sranie w banie...' Chat wygenerował proste i funkcjonalne narzędzie. Spełnił swoje zadanie. Nie kazali mu robić walidatorów czy
  • Odpowiedz