Wpis z mikrobloga

• 2
@szynszyla2018: dokładnie o to mi chodzi. Rano wstajesz - ciemno, na dworze pizga, wszystko szare, bo śniegu nie ma od kilku lat, wychodzisz z roboty i nadal ciemno. A taki Włoch chociaż w weekend sobie pokorzysta ze słońca, posłucha morza i popatrzy na palmy.
  • Odpowiedz
@bulba1605: Bergamo to akurat północne Wlochy, a tam zimą mają smog podobny do naszego. Chociaż w sumie chyba mało kto o tym wie.

Może okres listopad-marzec u nas nieciekawy, ale za to tam nie da się żyć w czasie lata. Coś za coś ( ͡° ͜ʖ ͡°) Najlepiej mieć domek "zimowy" w klimacie śródziemnomorskim, a resztę roku żyć w Polsce. Tylko z kolei ichniejsza architektura średnio
  • Odpowiedz
@Krzysztof53647: 8 miesięcy? Spora przesada.

Żeby nie szukać daleko, w 2024 mieliśmy super pogodę od kwietnia do października (z dodatkowymi przeblyskami w lutym i marcu). Czyli 7 super miesięcy i 4 do kitu. Prawie odwrotne proporcje niż to, co sugerujesz.
  • Odpowiedz
ale pieprzenie, jeżdżę co roku na południe, glownie włochy czy bałkany,w lipcu lub sierpniu i u nas w lipcu są podobne temperatury. Z tym że u nas sucho a tam od morza przyjemnie.

@Pnnn:
wszystko z czym się nie zgadzasz to pieprzenie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Bo widzisz, też mam pewne doświadczenie - 2 lata temu spędziłem okrągły rok na Bałkanach, od Słowenii po południowy kraniec Peloponezu. Cały lipiec i
b.....r - > ale pieprzenie, jeżdżę co roku na południe, glownie włochy czy bałkany,w ...

źródło: czarnogora-polska

Pobierz
  • Odpowiedz
@bzdecior: widocznie gorzej znosisz wyzsze temperatury, ja się przy 30 stopnica dobrze czuje, mam siły żeby chodzi i zwiedzać. Zamieniłbym obecna pogoda w Polsce i najbliższe pół roku braku słońca na pogodę z Włoch czy Grecji, gdzie wyjatkowo ciepłe są trzy miesiące max. W tym roku byłem na Malcie na początku września, było max 28 stopni jednego dnia. Za to w styczniu 15-20 i słońce
  • Odpowiedz
Matka mojej dziewczyny napomknęła raz, że nie może się doczekać aż moja partnerka będzie miała pieska i będzie psią mamą.

@bulba1605: @murarz13 To się kuźwa wyprowadźcie. Jo jebia, non stop stękanie, że łooooo kurła ale tam majom ciepło, a my nie mamy ciepło. Sajonara i ariwederczi roma. Ktoś was tu trzyma?
  • Odpowiedz
@Pnnn: Ale pieprzenie u nas norma to 32 stopnie i ledwo oddychamy, u nich masz wtedy 36 albo 42, zależy gdzie, a w słońcu jeszcze cieplej, do tego w przyszłości się to jeszcze nasili. Zazdrościć chyba nie ma czego
Argument bo ja sobie lepiej radzę jak jest ciepło jest niepoważny, na tym kończę
  • Odpowiedz
46 stopni albo nawet 50 stopni proszę pana! Oni nie wychodzą na ulicy bo im się bąble od gorąca pojawiają na skórze. Ludzie tam umierają na ulicach, nikogo to nie dziwi i nikt się tym nie zajmuje bo przecież jest taki upał że tam nic nie funkcjonuje przed 17.
Idealnie pokazałeś że nie byłeś nigdy na południu Europy!, nie Azji czy Afryki, a jedyne informacje czerpiersz z tego co ktoś inny powiedział
  • Odpowiedz
@Vateusz23: 32 stopnie w Polsce to norma we Włoszech 42 stopnie to norma, u ciebie 40 stopni gorączki to chyba też norma, stąd to majaczenie i takie wysrywy
  • Odpowiedz
Polacy są tak agresywni, a to dlatego, że nie ma słońca

Nieomal przez siedem miesięcy w roku, a lato nie jest gorące

Tylko zimno i pada, i zimno, i pada na to miejsce w środku Europy

Gdzie ciągle samochody są kradzione, a waluta to Polski Złoty

@CzlowiekPacha: Anglicy czy Szkoci mają gorszą pogodę a jakoś są ciągle uprzejmi. Nie, tu nie chodzi o pogodę.
  • Odpowiedz