Wpis z mikrobloga

Dla sceptyków grafiki komputerowej tworzonej przez AI dam prosty przykład potencjału który takie narzędzia dają. Mamy taką platformę PUE ZUS ( teraz już e-ZUS) która ma setki podstron, setki ikonek, przycisków i innych elementów graficznych. Jeśli chcielibyśmy zmienić styl graficzny strony i przebudować UI żeby było bardziej przyjazne dla ludzi to taki grafik musiałby każdy element tworzyć osobno co zajęłoby mu miesiące, a my użytkownicy musielibyśmy korzystać przez ten czas z takiego paskudnego i nieintuicyjnego UI. Przy okazji coś by się pozmieniało i okazało że coś nie pasuje to znowu trzeba zmieniać, poprawiać etc etc. No to teraz wyobraźmy sobie że mamy grafika która korzysta z narzędzi AI i jest w stanie wygenerować te setki grafik w takim samym stylu tylko że zamiast 1 roku zajmie mu to 1 tydzień. Rozwój narzędzi do grafiki AI niesamowicie przyśpieszy tworzenie aktualizacji produktów, a co za tym idzie każdy na tym skorzysta, nawet ci którzy z AI sami nie korzystają. Sztuczna inteligencja to nie jest zagrożenie tylko wielka nadzieja na gigantyczny wzrost produktywności w większości dziedzin życia

#ai #sztucznainteligencja #zus #ciekawostki #komputery #technologia #informatyka #grafika #grafikakomputerowa
kkecaj - Dla sceptyków grafiki komputerowej tworzonej przez AI dam prosty przykład po...

źródło: Obraz-1-1

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kkecaj: Graficy tworzą wygląd strony? Gdzie tu są te tysiące grafik? Ja na załączonym screenie nie widzę ani jednej. Od kiedy miało by się spisać do tego AI? Jak sam jestem wielkim fanem generowania wszystkiego co popadnie, to ten przykład jest totalną klapą.
  • Odpowiedz
  • 0
@mowilemzewroce: Przecież to jest tylko screen ze strony głównej. Tam są setki podstron i setki grafik (ikonki), różne ekrany w zależności od usług i świadczeń i nie tylko, które przy zmianie wyglądu i stylu strony trzeba by było stworzyć na nowo. Zresztą sam ZUS zaczął 2 miesiące temu zmieniać cały wygląd strony i zapowiedział że będzie to trwało dość długo i będzie wdrażane stopniowo, a na sam początek zmienili jedynie
  • Odpowiedz
@kkecaj: Za każdym razem jak tam wchodzę to bierze mnie obrzydzenie. Co miesiąc modlę się aby nie przyszedł mail, że czeka na mnie wiadomość w serwisie PUE, wchodzisz w wiadomości a tam powiadomienie, że masz wiadomość i szukaj skrzynki właściwej. Ktoś kto to stworzył nie powinien tworzyć stron Internetowych.
  • Odpowiedz