Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 72
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

teraz jestem niewyspany i zmęczony

@Pesa_elf: pokuszę się o stwierdzenie, że to jednak nie wina czasu.
Może i będzie bardziej depresyjnie i ciemno, co nie zmienia faktu, że jak będzie grał w gry do nocy, jadł przed snem i nie przestrzegał "zasad zdrowego snu", to nawet słońce wstajecie o 4:00 nic nie zmieni.
  • Odpowiedz
ale po pracy jeszcze by było trochę dla człowieka

@Pesa_elf: ale nie rozumiesz, że to wprowadzono aby było jasno właśnie wtedy jak ludzie idą do roboty? Jakbyś chciał pracować na zewnątrz jak dopiero po 9 byłoby jasno? Drugim aspektem jest oszczędzanie energii na światło bo jednak w pracy więcej się jej zużywa niż w domu gdzie zapalisz sobie jedną żarówkę.
  • Odpowiedz
@Pesa_elf: w tym stwierdzeniu, że śpisz godzinę dłużej chodzi o to, że jak zmieniasz czas o godzinę do tyłu a masz wstać , np. o 8 to fizycznie w tym dniu śpisz godzinę dłużej. Nie, że cały czas będziesz spał godzinę dłużej XD
  • Odpowiedz
@Pesa_elf: czasu nie zmienia się na zimowy dla Polski. Mieszkam w Belgi I w tamtym tygodniu zaczynało robić się jasno dopiero o 7.40. Teraz zaczynało by się robić jasno dopiero o 8 rano a tak chociaż o 7 już zaczyna robić się widno.
  • Odpowiedz
@robercik123007: Nie zawsze się śpi tyle samo. Dla mnie zmiana czasu to problem, bo późnym wieczorem gram w piłkę 2 razy w tygodniu więc nie jestem w stanie położyć się wcześniej spać w te dni, a budzę się tak jak zawsze tylko na zegarze jest godzina wcześniej niż była. Dostosowanie się do zmiany czasu zajmują ze 2 tygodnie. Co do uwagi że sobą ma zawsze 24 godziny to właśnie problemem
  • Odpowiedz
@Pesa_elf
Kurła, ja od dwóch dni zasypiam o 22-23, gdzie normalnie chodziłem spać po północy. A nic specjalnego się w moim życiu nie wydarzyło. Organizm przyzwyczajony do czasu letniego + ciągła ciemność.
  • Odpowiedz