Wpis z mikrobloga

#gry #rdr #rdr2
Biorąc pod uwagę fakt, że RDR NA PC jest teraz w chorej cenie, to pojawia się pytanie czy jest sens zaczynać od RDR2 które można dorwać teraz w okolicach 130zł, czy lepiej po kolei najpierw 1 a potem 2, czy nie ma to większego znaczenia?
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vukosky123: 1 na promocjach na steamie za 80zł, na launcherze rocstara i keyshopach taniej, ograj 2 najpierw, nie spodziewaj się ze zaraz po skonczeniu 2 zaczniesz grac w 1 bo ta gra jest tak długa że potrafi wymęczyć i znudzić swoją formułą, w 1 zagrasz jak znowu nabierzesz ochoty pewnie za rok
  • Odpowiedz
  • 0
@kromeczek: a może polecisz jakąś stronkę gdzie mógłbym w jednym miejscu dodawać gry do listy życzeń i żebym dostawał powiadomienia, kiedy gra znajdzie się na promocji gdzieś w necie, niekoniecznie na steam. Widzę, że to gg deals ma coś takiego pytanie jak to działa w praktyce.
  • Odpowiedz
@Vukosky123: No gg deals, nie wiem czy tam są jakieś listy zyczen itd, po prostu agreguje cene danej gry w oficjalnej dystrybucji, na keyshopach itd, ma dużo filtrowania jak potrzebujesz, wykresy z historią ceny itd. Ja to używam w ten sposób ze jak jakaś gierka mnie zainteresuje np podczas przeglądania steama czy gdzieś na yt to po prostu tam sobie sprawdzam, czasem taniej jest w keyshopach, czasem na steamie ale
  • Odpowiedz
@Vukosky123: Czekałeś tyle lat na port RDR na PC i nie poczekasz jeszcze roku, aż cena spadnie do tej "sensownej"? ( ͡ ͜ʖ ͡). Czy może cierpisz na ostatnio modny - Fear of Missing Out?
  • Odpowiedz
wydarzenia z dwójki dzieją się przed wydarzeniami z jedynki więc fabularnie lepiej ograć dwójkę, a później jedynkę

@dr_papieros: I co z tego? Fabuła jest tak poprowadzona, że najwięcej wyciągnie się z niej grając tak jak założył Rockstar, czyli jedynka, potem dwójka.
  • Odpowiedz
@dr_papieros miejsca, dialogi z bylymi członkami gangu, zapiski itp.
druga sprawa jest taka, ze jak najpierw zagrasz w 2 to od jedynki latwo sie odbic przrz archaizmy.
Moim zdaniem w takich wypadkach zawsze powinno sie przechodzić gry, czy ogladac filmy w kolejności jak wyszly. Jedyny wyjątek to gra yakuza
  • Odpowiedz
@erebeuzet: ale rockstar to zawsze wrzuca mnóstwo smaczków do każdej swojej gry. Archaizmy archaizmami, ale wydaje mi się że op za dużo fabularnie nie straci, a po co ma teraz wydawać kasę?
  • Odpowiedz