Wpis z mikrobloga

Całe życie androidy, nie licząc parę lat temu w firmie służbowego iPhone i ze 2 lata temu jeszcze kolejnego, w innej firmie. Ale coś sobie u------m w głowie że może spróbuję

Czy iPhone 16 ma sens, czy wydmuszka? Konkretnie zastanawiam się nad wersją Plus. Jeżeli mam płacić za logo i dostać zwykłego Samsunga, tylko w cenie dwóch samsungow, to oczywiście nie interesuje mnie taki biznes

#telefony #smartfony #iphone
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vervs: jak potrzebujesz sobie dużo rzeczy pod siebie ustawiać, to iPhone raczej odpada. Ale jak chcesz mieć telefonik co całkiem spoko działa i nie trzeba się z nim męczyć, to iPhone jest spoko. U mnie jakoś pół roku zeszło żeby się przyzwyczaić i na początku było ciężko. Jest dużo idiotycznych rzeczy, np. to że głośność budzika = głośność dzwonka i nie da się tego osobno ustawić. Albo że nie da
  • Odpowiedz
  • 0
@zbieracz_runa_lesnego: miałem służbowego iphone i już się obyłem z tymi absurdami ios, moje ulubione były dwa. Że jak znalazłeś w galerii fajną grafikę i chciałeś ustawić ją na tapetę, to nie dało się tego zrobić z poziomu tego obrazka. Trzeba było wejść w ustawienia i tam znaleźć ją jeszcze raz, wśród tysiąca innych zdjęć. Albo że jak mam bluetooth i komputer (Windows) też ma bluetooth, to nie mogę sobie przesłac
  • Odpowiedz
@vervs: no przesyłanie plików, jak ma się Windowsa, to jest koszmar. Jest pare rzeczy takich upierdliwych, ale jak się w sumie teraz zastanowiłem, to mogę stwierdzić, że lepiej mi się korzysta z iPhone niż z innych telefonów, które miałem. Nawet pomimo tych wszystkich głupot.
  • Odpowiedz
@vervs Nie polecam iPhone tak czy siak ale JEŻELI chcesz spróbować i masz coś brać i ma być to nowe a nie jakiś stary iPhone 11 jak ktoś polecał, to szukałbym iPhone 15 (i inne jego warianty) na wyprzedażach. iPhone 16 to dosłownie ten sam telefon i nawet Applowcy widzą że nie ma sensu kupować tej nowości, samo Apple zmniejszyło produkcję bo nie sprzedają się tak jak poprzednie numerki. Jedyna różnica
  • Odpowiedz
@XkemotX mam 15 pro i w sumie to tez kręcę nosem przed wymiana na 16 pro, w sumie to ten sam telefon plus jeden przycisk, minusem jest też większy zoom optyczny który powoduje że ostrość działa na małych zbliżeniach gorzej niż ten co był, a po co komu 5x zoom optyczny to przy normalnych zdjęciach absurd. Na plus szerokokątny/makro na 48 mpx(w teorii).
  • Odpowiedz